Bir yüzüklüğünüz olsun yüzükleriniz kaybolmasın



el yuzuk organize


   Takılarımızı zaman zaman bir yerlere koyarız ve sonra da bulamayız. İşte böyle durumlara yüzüklük ile  güzel bir çözüm bulunabilir. Odalar da kısaca her yer de kullanılabilecek bu yüzüklüğün yapımı tahmin ettiğinizden de kolay. 

   Küçük boy bulaşık eldiveni bularak bu işe başlayabilirsiniz. Alçınızı homojen bir şekilde ve içinde hava kabarcığı kalmayacak şekilde hazırlayın. Eldiveniniz için resimdeki gibi sabitleyecek bir düzenek kurun.  Büyük pet şişelerin ağız kısmı keserek de böyle bir düzenek hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız alçıyı içine boşaltın ve alçı tamamen kuruyana kadar bekleyin. Eldivenden çıkarın, süsleyin püsleyin kullanın.

Aşama aşama yapılışı;


 

Kış çorbası

    Yaz ayında kış için yapılan hazırlıklardan birisi de tarhanadır. Vitaminli ve bir o kadar da besleyici olan tarhana çorbasını bu yıl zencefil, zerdeçal ve ısırgan otu ile zenginleştirildi. Tadına doyum olmayan tarhana daha da lezzetli oldu. 


İşte mis gibi kış çorbamız.

Çocuklar için gülen salata


 Yaptığımız standart salatalara biraz neşe biraz eğlence katalım dedik gülen salatalar yaptık. Eğer çocuklarınız yemek yemeyi sevmiyorsa durumu biraz daha eğlenceli hale getirip onlar için daha cazip bir yemek haline getirebilirsiniz. Çok işe yarıyor, ilgilerini çekiyor, yemek yemeyi  sevdiriyor  ve oyun haline getirebiliyorsunuz. 


      Karnıbahar, brokoli ve havucu çok az suda haşlayın. Suyu o kadar az olsun ki hepsini çeksin, sebzelerin vitamini suya geçmesin. Karnıhabarı ezin yüzünü yapın, havuçtan gözler, burun ve ağzı yapın, brokoliden saçları yaparak en son biberle kulaklarını yapmayı unutmayın. Etrafına yoğurt dökerek üzerine ince doğranmış   sarımsak serpin biraz da ince dövülmüş ceviz serperek omega açısından zenginleştirilmiş neşeli bir salata yapabilirsiniz.


Tüm bunları çocuğunuzla beraber salata etkinliği olarak yapabilirsiniz.

Çocuklar için gülen salatalar

    Yaptığımız standart salatalara biraz neşe biraz eğlence katalım dedik gülen salatalar yaptık. Eğer çocuklarınız yemek yemeyi sevmiyorsa durumu biraz daha eğlenceli hale getirip onlar için daha cazip bir yemek haline getirebilirsiniz. Çok işe yarıyor, ilgilerini çekiyor, yemek yemeyi  sevdiriyor  ve oyun haline getirebiliyorsunuz. 




O kadar basit ki evinizdeki malzemelerle gülen, neşeli salatalar yapmak size kalmış.







Koli kartonundan ağaç yapımı etkinliği

    Kargo paketimiz gelir gelmez hemen açar içindeki ürünlerimizi kontrol ederiz, peki daha sonra koliyi ne yaparız tabi ki atarız diyeceksiniz bu şekilde bende bir çok kez attım. Fakat bu kez aklıma eğlenceli aynı zamanda çocuklarımızla ortak yapabileceğimiz bir fikir geldi. 

      Koli kartonundan farklı uzunlukta şekiller keserek işe başlayacağız. Diğer malzemelere gelince beyaz bir kağıt, oyun hamuru, yapıştırıcı.


      Malzemelerimizi hazırlayıp başlıyoruz işe koyulmaya. Kağıdımızı ünümüze alıyor başlıyoruz ağacımızı yapmaya..


      Evimizin küçük tavşanı ağacın gövdesini yapmaya başlamış bile minik elleriyle kartonları yapıştırıyor.


Tutkalladığım kartonları  ona veriyordum  ama kendisi yapmak isteyince kontrolüm altında yapmasına izin verdim.  Özgürce ve çok mutlu bir çalışma oldu.


 
İşte son hali


Ünlü ressamımız bu resimde kendini gizliyor.

Limonlar çiçek açtı

   Bu sefer konumuz limon, adı bile hemen ağız tadımızı değiştirmeye yetiyor da artıyor, ağzınızın sulandığını tahmin edebiliyorum. Limonu seven de var sevmeyen de hatta limona karşı tik'i  olan kişiler var. Bu post limonu sevenlere hatta limonsuz çay içemem diyenlere...


    Çayınızın yanına, salatalarınıza süs olarak çiçek desenli limonlara ne dersiniz. Yapılışı çok basit bunun için özel  bıçaklar satılmakta ama ben gereksiz yere tüketimden yana değilim bu nedenle o bıçaklardan almadım. Mutfaklarımızda kullandığımız standart kabak oyacağı bu işi görür. Sivri ucuyla limonu bir uçtan diğer uca oyun ve oyduğunuz kabukları çıkarın sonra limonu dilimleyin. Eğer zorlanırsanız kalın kabuklu bir limonu aynı şekilde meyve bıçağı yardımıyla v şeklinde oyun. Kabukları çıkarın ve dilimleyin. İşte size çiçekli limon dilimleri.

     Kullandığınız limonları atmayın, bulaşık makinesinin kaşık sepetine koyun, böylece içinde bulaşıklar kokmayacak ayrıca limondan dolayı bulaşıklar daha güzel ve parlak çıkacak. Benden söylemesi.

Kaynak(via)

Peçete Katlama Teknikleri

Renk renk, desen desen peçeteler şekilden şekile girdiler... 


         Peçetelerin nasıl katlandığını hep merak etmişimdir, bununla ilgili bir video buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. Oldukça basit ve güzel olan bu peçetelerden sizler de özel konuklarınıza yapabilirsiniz. Haydi o zaman kolay gelsin diyor ve sizi tekniklerle baş başa bırakıyorum.


Oğluşumun Arabalı Doğum Günü Pastası



Canım oğlum doğum günü kutlu olsun. Sana araba modelli doğum günü pastası yaptım. Nice yıllara...


Pasta yapımı hakkında çok iddalı olmasam da ilk denememe rağmen aldığım sonuçlar beni çok mutlu etti. 

    Dikdörtgen tepside yaptığım keke araba şekli verip, arasına kuvertür çikolatalı krema ve muz dilimleri koydum, en son üstüne de kremayı sürüp 1-2 saat dinlendirdim. Şeker hamurunu ince açıp araba şekli verdiğim kekin üzerine kapladım.


Hani benim payım diyenlere işte elmalı pay


    Elmalı kurabiye, elması tart derken şimdi sıra elmalı payda, baştan söyleyelim elmanız ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor. Lafı uzatmayalım ve tarifimize geçelim.


     Malzemeleri sıralamayacağım, okuyunca zaten anlayacaksınız. en az 6 adet elmayı soyun ve orta incelikte dilimleyin. Bir tavada 1 kaşık tereyağını eritin elmaları alt üst edin üzerine 2 yemek kaşığı silme toz şeker ve 1 kaşık tarçın ilave ederek elmalar yumuşayana kadar pişirin yaklaşık 8 dk. ve elmaları soğumaya bırakın. 
   
   Elmalar soğurken keki için hazırlıklara başlayabiliriz bu arada elmaların kokusu iştahınızı kabartabilir ama tavsiyem iştahınızı mutlu sona bırakın. 2 yumurtayı 6 kaşık toz şeker ile çırpıyoruz ve içine yarım paket margarin ilave ediyoruz,  yoğun bir kıvama geliyor bu aşamada 1.5 su bardağı sütü ekleyip peşinden kabartma tozu ve unu (eleyerek) ekliyoruz, kek hamurumuz da hazır. 

   Tepsimizi yağlayalım (elmalar yanmaması ve kurumaması için), üzerine yağlı kağıdımızı serelim ve elmaları dizelim üstüne de kek hamurumuzu döktük mü sadece pişmesini bekliyoruz. 

   Bu tarifi yazın sade dondurma ile servis ederseniz lezzetine bir lezzet daha katarsınız. Aynı tarifi şeftali ile denemenizi tavsiye ederim. 

Afiyet olsun.

Şeftalili payım marifetta da




Pastane poğaçası


Bu nefis görünümdeki pastane poğaçasından sizde yapmak istemez misiniz? Şimdi bir bardak çayın yanında bir de poğaça olsa ne güzel olurdu. Haydi o zaman birlikte yapalım. 


Malzemeler; 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt yada yoğurt, 1 kase peynir, kabartma tozu, tuz, 1 yumurta ve un.

     Tüm malzemeleri karıştıralım, hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olacak. Hamurdan küçük toplar alalım önce yumurta sarısını sürelim, çatalı önce yukarıdan aşağıya sonra soldan sağa üstüne sürelim ve sıcak fırına koyalım. Poğaçamız pişerken çayı demlemeyi unutmayın. Afiyet olsun.





Pastane poğaçası


Bu nefis görünümdeki pastane poğaçasından sizde yapmak istemez misiniz? Şimdi bir bardak çayın yanında bir de poğaça olsa ne güzel olurdu. Haydi o zaman birlikte yapalım. 


Malzemeler; 1 paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt yada yoğurt, 1 kase peynir, kabartma tozu, tuz, 1 yumurta, galeta unu ve un.

     Galeta unu hariç tüm malzemeleri karıştıralım, hamur ne çok yumuşak ne de çok sert olacak. Hamurdan küçük toplar alalım önce yumurta akına sonra galeta ununa batıralım ve fırınlayalım. Poğaçamız pişerken çayı demlemeyi unutmayın. Afiyet olsun.



Alüminyum Folyo' dan dekoratif objeler


Mutfaklarımızın olmazsa olmazlarından  alüminyum folyo kullanarak çok amaçlı dekoratif nesneler yapabilirsiniz. Ben çocukların dikkatini çekmesi için bu sevimli fareleri yaptım. 








Bardaktan hediye kutusu

  Günlük yaşantımızda bir çok alanda kullandığımız karton bardaklar bu kez başka bir amaç için kullanılacak. 
Karton bardakları kullanarak hediye kutusu yapacağız, yapımı çok pratik ve çok kullanışlı olan bu bardakları kullandıktan sonra atmıyoruz, yıkıyor ve değerlendirmek için biriktiriyoruz. Zamanı gelince de hediye kutusu yapıyoruz. 



Bu güzel karton bardaklar hediye kutusu olmak için sabırsızlanıyorlar gibi.




Bardağımızın ağız kısmındaki kıvrımını keselim, artından eşit aralıklarla ve kalın olmak şartıyla dikine kesitler kesip resimdeki gibi kıvıralım.  



                 İşte hediye kutucuklarımız hazır. Daha fazla çeşitler ve süsleme burayı ziyaret edebilirsiniz.

Bardaktaki sürpriz hediye ne?



      Daha önceden bir çok tarif vermiştim, en son yaptığım hamurlarım daha dayanıklı ve daha güzel oldular.

      Yapılışı; 2 bardak suyu kaynatın içine 1 yemek kaşığı sitrik asit ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Karışım biraz soğuduktan sonra 2 su bardağı un koyarak iyice karıştırın, su sıcaklığından dolayı biraz fazla topaklanma olabilir bu nedenle topakları iyice ezin. Hamuru renklendirecekseniz parçalara bölün ve gıda boyanızı ekleyin. Ben 3 eşit parçaya böldüm  biri sarı, biri mavi diğeri ise sarı-mavi karışımı yani yeşil oldular.


Hamurları silindir halinde yuvarladıktan sonra naylon ip yardımıyla kestim ve her birinden bir parça alarak üçlü kombine ettim. Kurumamaları için streç folyo ile kapladım. Sonra onları bardaktan yaptığım hediye kutularının içine koydum.


Kutuların yapılışı ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.



3. yaş günü için doğum günü kurabiyelerim



     Zaman ne çabuk geçiyor, 1. yaş günü, 2. yaş günü partileri derken oğlumun 3. yaş günü geldi.Onun için misafirlerimize o günün hatırası olarak yaş günü kurabiyesi vermeyi düşündük. Kurabiyelerin bir kısmı magnetlendi (elimdeki promosyon magnetler değerlenmiş oldu) yapıldı, bir kısmı da sadece poşetlendi. Resimli etiketle kurabiyemizi etiketledik


Magnet hediyeliklerimiz



 Övünmek gibi olmasın:) çok güzel oldular

Doğum günü hediyeliklerimiz




    Tarihlerden 5 Ocak 2013 bir cumartesi günü, malum kış ayı hava nasıl diye dışarı bakmaya bile gerek yok çünkü İstanbulda hava kapalı çünkü kar geliyor ve bugün oğlumla ben bir doğum günü partisine davetliyiz.

   Doğum günü için ben ve oğlum hem Şevval' kardeşimize sürpriz yapmak hem de misafirleri için hediyelik marshmallow hazırlamaya karar verdik.


Malzemelerimiz: Marshmallowlar, çikolata, kurdela, muffin kağıdı, çubuklar ve küçük poşetler.

     Yapılışı hakkında çok şey anlatmaya gerek yok, herşey göründüğü gibi, çok kolay. Canım oğlumun ve benim ellerimize sağlık.

İşte hediyeliklerimiz;
  










Kravat bağlama modelleri (Eldredge düğümü)


       Kadın, erkek yada çocuk ne olduğunuz hiç farketmez, kravatlar hayatımızın herhangi bir döneminde mutlaka karşımıza çıkar. Eşinizin kravatını, çocuğunuzun kravatını yada kendi kravatınızı farklı modellerde bağlamak istemez misiniz? Şıklığınıza bir şıklık daha katacak olan bu modelleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Haydi öğrenelim ve yapalım.




Yapılış aşamaları;
















bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...