Dondurma çubuklarından kitap ayracı

       Yaz geldi artık çocuklar başta olmak üzere herkes dondurma tüketmeye başladı. Hazır yaz tatili de yaklaşıyorken yeni romanlarımızı ayraçsız bırakacak değiliz ya. Durum böyle olunca çubukları atmayıp onları da değerlendirelim dedik ve 4 çubuk bir peçete projesine başladık. 



Yapılışı:




 Peçetedeki desenleri çubukların boyuna göre kesip dekupaj tekniği  ile çubuklara resmi transfer edip kurumasını bekledik. Ardından delgeç yardımıyla alt kısımdan bir delik açıp kurdelayı delikten geçirip düğüm yaptık    

İşte çeşit çeşit kitap ayraçları:




Elmalı çörek

     Elmalı pasta veya elmalı çörek bizim evde en çok istenilen ve çok çabuk da tüketilen pasta çeşitlerindendir. Daha önceden sizlere elmalı pay ile ilgili bir paylaşımda bulunmuştum. (Merak edenler bu linkden ulaşabilirsiniz.) Şimdi de sizlere elmalı çörek tarifi vereceğim.


Malzemeler; 
  • 1 paket margarin her zaman ki tercihim  teremyağ' dır. 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt (sütle yapılan hamur daha lezzetli ve yumuşak oluyor)
  • 1adet kabartma tozu
  • iç malzemesi: 3 adet orta boy rendelenmiş elma, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, ceviz içi (ufalanmış)
  • 1 yumurta 
  • un, pudra şekeri 

Yapılışı:
  • Margarin, sıvı yağ, un, kabartma tozu, süt ve yumurtayı alabildiği kadar unla karıştırp hamur haline getirelim. 
  • 3 adet rendelenmiş elmayı tavada diğer malzemelerini de katıp pişirelim. (pişerken çok da güzel kokuyor) Soğuduktan sonra cevizleri içine katalım. 
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yağlı tezgahta açtıktan sonra hamurun üzerine elmalı karışımı yayıp rulo halinde gelecek şekilde katlayıp uçlarını birleştirelim. 
  • İsterseniz büyük bir hamur açıp büyük bir çörek yapabilirsiniz. Sadece servis yaparken dilimlemeniz gerekecektir.
  • Fırında üzerine bir şey sürmeden pişirdik mi tamamdır.
  • Soğuyunca da üzerine pudra şekeri serpin.

Tahinli Çörek

    Pastane yada fırınlardan aldığımız tahinli çöreğin biraz değişik bir tarifini denedim. Geri bildirimler güzeldi. Bu nedenle sizlerle de paylaşmak istedim.  


Aslında fırın hamuru ya da mayalı hamurdan yapılan bu çöreği  kabartma tozuyla yapıyorum. 

Malzemeler; 
  • 1 paket margarin her zaman ki tercihim  teremyağ' dır. 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt (sütle yapılan hamur daha lezzetli ve yumuşak oluyor)
  • 1adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker (hamuru için)
  • 1 yumurta 
  • un ve tahin

Yapılışı:

  • Hamur malzemelerini karıştıralım. Hamuru rulo haline getirip bir ceviz büyüklüğünde kopardıktan sonra yağlı tezgahta elimizle açalım. İçine bol miktar da tahin sürüp üzerine toz şeker serpelim. Kenarlarından kıvırıp uçlarını birleştirelim. Yağlanmış tepside üzerine yumurta sarısı sürerek fırınlayalım.
  • Üzeride piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.




Kabızlığın çözümü

        Kabızlık yanlış beslenmenin bir sonucu olarak karşımıza çıkar. Yeterli miktarda lifli gıda ve sıvı alımının gerçekleşmemesi nedeniyle oluşur. İşte bu durumda hem beslenmemizi hem de günlük sıvı tüketimimizi takip etmemiz gerekir. Yoğun bir iş temponuz varsa işte bu mümkün olmuyor. Bu durumda çözüm yolları aramaya başlıyorsunuz. Şimdi sizlerle paylaşacağım marmelat tarifi bu durumlar için biçilmiş bir kaftan. Çok iddialı olduğumu söyleyebilirim. Ben de aynı problemleri yaşadım ve bu tarifle çözüm buldum. Çevremdekilerle de paylaştığım bu tarif sonucunda geri bildirimler çok sevindirici oldu. 

Kabızlığa karşı marmelat tarifi ve malzemeleri şimdi sizlerle paylaşacağım.

Malzemeler: 
  • 10 adet kuru erik
  • 4 adet kuru incir
  • 8 adet kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz tarçın
  • Sıcak su
Yapılışı: 
  • Bir tencere içine kuru erik, doğranmış kuru incir ve kayısıları koyun. Üzerine aroma vermesi ve vücudumuzdaki şekeri dengelemesi için 1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın ilave edip, üstünü geçmeyecek kadar sıcak su koyup ocağa alıyoruz. 

  • Kuru meyvelerde kuruyunca şeker oranı yükseldiği için ben şeker kullanmıyorum fakat sizin tercihiniz şekerli olmasından yana ise 3-4 adet tatlandırıcı yada toz şeker koyabilirsiniz.  

  • Karışım kaynadıktan sonra blender veya robot yardımıyla ezip cam kavanozda buz dolabınızın alt raflarında saklayabilirsiniz.
Kullanım önerisi:
  • Sabahları aç karnınıza 1 tatlı kaşığı yutup üzerine 1 bardak su içiyor ve sonucu kısa zamanda görüyorsunuz.
  • Eğer hamile iseniz kabızlık ve kansızlığınız varsa bu tarifi hemen uygulayıp güvenle kullanabilirsiniz.
  • Kuru meyvelerde demir oranı çok yüksek olduğu için demir eksikliği anemisi için de alternatif bir tedavi yöntemi. 
Bu kadar anlattıktan sonra uygulama artık size kalmış, uygulayın ve görün. 


İşte kavanozdaki hali inciri taneleri nasılda güzel gözüküyor.

Makine örgüsü hırka

    Hatırlar mısınız bilmem ama bir zamanlar evlerde örgü makineleri vardı. Ev hanımları odalarının birinde yada balkonlarına bu makineleri kurdurur evlerine ek gelir sağlarlardı. Şimdilerde çevremde kimselerde yok. Hepimiz o kadar hazıra alışmışız ki örgü bilenlere bile örmek zor gelir olmuş. Halbuki örgü ne kadar sağlıklı ve güzel oluyor.  Neyse eskileri biraz olsun yad ettik. İşte öyle zamanlarda makine işi olarak örülen ve bu zamanlara kadar saklanan bir örgü. Ören kişi kim bilemiyorum eğer yaşıyorsa ona sağlıklı mutlu bir ömür diliyor fakat yaşamıyorsa Allah'tan rahmet diliyorum.



Diğer modellerin linkleri burada

Artık iplerden Süveter modeli

Sarı çocuk hırkası III

   
Örerken çok zorlandığım bir model beni çok yordu, bir daha tövbe diyemiyorum çünkü bitince birde tweety' li düğmelerle süslenince çok güzel oldu. Belki bir daha deneyebilirim. Belkiiiiiiii.......





Diğer modellerin linkleri aşağıda


Mavili bebek süveteri III


    Örmek ne kadar da güzel bir uğraşı, şöyle güzel  ve kaliteli bir ip alıp süveter örmeyeli ne kadar zaman geçti derken sevgili anneciğimin önceden aldığı ip karşıma çıkıverdi. Az olmasından dolayı ancak küçük bir süveter oldu. Ama gömleklerle çok da güzel oldu. Güle güle giyinsin oğlum. 




Diğer modellerin linkleri 
Artık iplerden Süveter modeli





Kırmızılı çocuk süveteri II

     Bir zamanlar dillerden düşmeyen kırmızılım sana yandı canım şarkısı çok moda olduğunda alınan ve bir türlü örülmeyen iplerin aradan çok zaman geçmesine rağmen örülme isteği tekrar kabarınca bu kez oğluma süveter oldu. Ona da çok yakıştı doğrusu.


Diğer modeller için linkler aşşağıda


Artık iplerden Süveter modeli



Çocuk hırkası modelleri II

      Bu paylaşımdan daha önce örgü üzerine iki paylaşımda daha bulunmuştum. Bunlara yenilerini eklemeye devam ediyorum. Eğer diğerlerini de merak ettiyseniz linkleri burada.

Artık iplerden Süveter modeli


Örneğin devamı





Erkek çocuğu için örgü süveter

     Aslında konu örgü süveter ama asıl amacımız kıyıda köşede kalmış diğer örgülerden artmış ipleri bir araya getirerek değerlendirmekti. Nitekim amacımıza da ulaştık.


     Artık iplerden demiştim ya onları bir araya getirip yumak yaptıktan sonra yeter mi yetmez mi düşüncesiyle daha önceden örülmüş bir süveteri tartarak elimizdeki ipin miktarıyla karşılaştırdık. Tam da başa baş gelmesi bizi sevindirdi. Besmeleyle başlayıp üzerine de eli hızlı birini çağırarak tez zamanda örgüyü  bitirdik. 

Çocuk Hırkası Modeli I

      Her ne kadar mağazalardan almaya alışmış olsak da el örgüsü bir başka duruyor. Adı üstünde el örgüsü, el emeği  göz nuru olduğundan gerek çok da kıymetli oluyor.  Bu mevsimde hırka modeli mevsim şartlarına biraz tezat düşebilir ama resimler bozulan fotoğraf makinesinin içinde kalınca biraz rötarlı bir paylaşım oluyor.


Erkek çocukları için ideal bir model hem çok da şık hem de kapşonlu olduğu için çok kullanışlı. 
Mankenimiz tatilde olduğu için maalesef manken üzerinde  üzerinde paylaşamadım. Umarım sizin de hoşunuza gitmiştir.




Kot etek değerlendirme

     Ahh ahh bir zamanlar giydiğim bu mini kot eteğim artık sana elveda deme zamanı geldi. Neden mi çünkü seni artık giyemiyorum uzun zamandır beklettim ama olmadı işte. 
    Anneyseniz ve birde masa başı bir işte çalışıyorsanız eski kıyafetlere zaman zaman elveda diyorsunuzdur. Gerçi anne olduktan sonra giyebilecek bir vücuda sahip olsanız bile anne olmanın verdiği sorumluluk ve ağırlıkla artık giymekte istemeyebilirsiniz. 

    İşte yukarıda saydığım sebeplerden olsa gerek ben beklete beklete bıktığım onun da beklemekten bıktığı bir kot eteğin hikayesi burada.


Ben çok beğendim ellerime sağlık vallahi.

Yapımına gelince o kadar pratik ki eteği eteklerinden dikiş makinesinde diktikten sonra sadece kulplarını yapmak kalıyor. Onu da alt kısımdan kestiğiniz 5-6 cm kot parça ile yada hazır satılan çanta kulpları ile tamamlayabilirsiniz.


Bu da arkadan görünümü

Diğer çanta modellerim



Eski kottan yeni bir çanta

     Daha önceden yayınlamış olduğum kot pantolondan çanta yapımına şimdi bir yenisi daha ekliyorum. Şimdi düşünüyorum da eskiden ne kadar çok şeyi değerlendirmek yerine israf edermişiz. Şimdilerde herkes bir şeyleri değerlendirme yolunda ve bunu da çevresiyle paylaşıyor. Bu durum beni çok çok  mutlu ediyor. 



Bu çanta büyüklüğünden anlaşılacağı gibi büyük beden bit kottan yapıldı. Sevgili anneciğimin eskiyen kot pantolonun önce kendime salaş bir şort yapmak istedim fakat iş gözümde büyüyünce çanta yapmaya karar verdim.

Pantolonun paçalarını kullanarak ön ve arka olmak üzere 2 ayrı parça kestim. Kestiğim parçaları diktikten sonra daha önceden almış olduğum hazır kulpları taktım fakat hiç güzel olmadı, en iyisi yine aynı kotun parçalarından çantaya 2 tane kulp diktim. Renk bütünlüğü olunca daha iyi oldu. Artan küçük bir parçadan da çantanın ön tarafına cep yaptım. Tuhafiyeden aldığım sticker' ı sıcak ütü yardımıyla cebe yapıştırdım. Gerçi resimde pek belli olmuyor ama çantaya biraz hava kattı doğrusu. 



Biraz sade bir çanta oldu ama tam bir anne çantası oldu. 
Eee bu durumda çantayı sevgili anneciğime hediye ettim. 
Gerçi kotta onundu tabi ki çanta da onun...

Tuvalet kağıdı rulosundan pratik bir kalem kutusu

    Daha önceden tuvalet kağıdı rulosundan minik sevimli bir saksı diğer adıyla bıyıklı saksı yapmıştım. Şimdi sıra yapımı basit pratik bit kalemlik yapımında. Rulonun hazırlık aşamasına buradan ulaşabilirsiniz.





Basit kıvırma teknikleriyle ruloyu dikdörtgen haline getirip tabanını sıcak silikonla yapıştırdıktan sonra etrafını eski kurdela ile kapaladık mı pratik kalemliğimiz hazır.

Katlama tekniklerine buradan ulaşabilirsiniz.




Bu kalemliğin yukarıdan görünümü.Gayet iyi oldu.

Tuvalet Kağıdı / Havlu Peçete rulosundan bebek şekeri


   Bundan önceki paylaşımlarım yine aynı malzemelerle minik sevimli bir saksı(bıyıklı saksı) ve pratik bir kalemlik yapımıydı bu kez yine ruloları kullanarak bebek şekeri yapımıyla sizlerle beraberim.  Kağıt rulonun resimdeki gibi hazırlanış aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz. 


Ruloyu katlama metoduyla katlayıp kutuyu hazırladıktan sonra hobi malzemesi satan yerlerden temin edeceğiniz ince tüllerle (veya kendiniz de yapabilirsiniz) kaplayın.  


İçine misafirlerinize ikram edeceğiniz şekerleme yada çikolatanızı sade bir tülle süsleyerek resimdeki gibi yerleştirin. (içine bebek biblosu da koyabilirsiniz.)


Hoşgeldin bebek kurdelasından fiyonk yapıp  kutunun üzerine silikonla yapıştırıp bebek şekerini tamamlıyorsunuz. Hem pratik hem fazla masraflı olmamasından dolayı bu çalışmam çevremdeki bir çok arkadaşıma fikir vermiştir. Umarım sizlere de faydalı olurum

Tuvalet kağıdı rulosundan minik sevimli bir saksı

    Tuvalet kağıdı ve havlu peçete her ikisini de o kadar çok kullandığımızdan ruloları da bir o kadar fazla açığa çıkıyor. Haliyle onları da değerlendirmek bizlere düşüyor.  Ben çok sulama istemeyen kaktüsler için resimdeki minik saksılar yaparak değerlendirmek istedim.




Yapılış aşamaları:

1. Daha önceden biriktirmiş olduğum fakat nereye koyduğumu unuttuğum ruloları bulmakla işe başladım. 


2. Ruloyu resimdeki gibi ortadan katlayıp sert bir cisimle 
(makasın arka kısmı) kenarlarından geçtim.








3. Katladığım kısmı açıp diğer taraftan ruloyu katladım.






4. Ruloyu katladığım yerlerden açınca şekildeki görüntüyü aldı.

5. Kıvrımları alt ve üst kısımlardan ortalayacak şekilde kesiyoruz.



6. Kestiğimiz parçaları katlıyoruz.



7. Alt kısımdaki katları her tabakayı az miktarda sıcak silikon ile bir birine yapıştırıp tabanını oluşturuyoruz.


8. Hani bayramlarda aldığımız şeker ve çikolata kutuları var ya onlarında üzerindeki  kurdela ve süsleri atmayıp bir köşede sakladıktan sonra zamanı gelince  çıkarıp değerlendiriyor ve burada kutumuzun etrafını kaplamakla kullanıyoruz.



Küçük bir süsleme işlemiyle işte sevimli minik saksı

Bu arada bir bilgi vermeden geçemedim. Kaktüsler etrafa yayılan radyasyonu topladığı için elektronik eşyaların kenarlarında özellikle TV ve bilgisayar monitörü yakınında böyle sevimli saksılarda hoş duracağını düşünüyorum.  

İğne oyalı havlu kenarı

Daha önceden havlular için farklı örnekler paylaşmıştım buda iğne oyası  ile süslenmiş bir havlu modeli.



Merak edenler diğer örnekleri buradaki linklerden ulaşabilirsiniz.


Eski kottan yazlık bir çanta yapmaya ne dersiniz

      Eskiyen kot pantolonları değerlendirmenin tam zamanı. Hazır yaz da gelmişken bir yandan dolaplardaki kıyafetleri kışlıktan yazlığa değiştirirken diğer yandan da eskiyen veya artık giymeyi düşünmediğiniz kıyafetleri ayırdıktan sonra koyulalım işin başına...





Haydi iş başına


Bir adet eski kot pantolon, bir adet eski bir gömlek, makas, ip ve bir de dikiş makinesi.





1. Kot pantolonu tersine çevirerek istediğiniz uzunlukta paçalara doğru kesiniz. Ben büyük bir çanta olmasını istemediğim için kısa kestim.











2. Kesilen kısımları makinede düz diktim.



3. Sıra gömlekte. Gömleğin düğmelerini kapatıp çantanın kemer kısmını kestim. Maalesef dikiş makinesinin azizliğine uğradım.  Kumaş çok ince olduğu için dikmedi. Ben de çareler tükenmez. Onun da bir çözümünü buldum. Pantolon paçası için kullandığım tela  ile kesinlen kısımları ütü yardımıyla katlayıp tela  ile yapıştırdım. (nasıl fikir ama)




4.İşte çantamın kemeri yoksa kot pantolonun mu kemeri desek.:)




5. Kemeri yaptığım metotla çantanın kulplarını da diktikten sonraki hali.
Üstündeki çiçeklerde plastik poşetten daha önce yaptığım plaj çantasından arta kalanlar, onları da
üstüne diktim.





işte yazlık yeni çantam

Farklı bir model; Anne tarzı kot çanta burada




bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...