Kuru maya pek kullanmam çok merak ettim ve kuru mayalı bir tarif denedim.
Görüntüsü ve tadı nasıl da iştah açıcı.
Yapılışı: 3 su bardağı elenmiş un, 1 paket toz maya, 1 tutam tuz, yarım çay bardağı şeker, 1 yumurta, 50 gr margarin ve 1 çay bardağı ılık süt eklenip yoğurulur, üzeri kapatılıp ılık bir ortamda 50 dk bekletilir, dinlenmiş ve mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır üzerine yumurta sarısı sürülerek susam yada çörek otu serpiştirilir, 30 dk bekletilir, 180 derecede 20 dk pişirilir ve afiyetle yenir.
Hamur biraz tatlı olduğu için içine peynir koyrak servis yapabilir yada daha pişmeden içine reçel koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder