Malzemelerimiz;
- 375 gr Un
- 100 gr şeker,
- Bal veya şeker şurubu, 50 ml,
- 50 ml su,
- 60 gr tereyağı,
- 1 yumurta,
- 1/2 yemek kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı öğütülmüş kakule
- 1/4 çay kaşığı yere karanfil,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 2 çay kaşığı kakao
Şeker, bal veya şurubu ve suyu tencereye koyun, kaynatın ve ateşten alın. Tereyağı ve baharat ekleyin karıştırın. Oda sıcaklığına kadar soğutulur. Kabartma tozu ve kakao ile unu karıştırın. Hafifçe çırpılmış yumurta ekleyin. Pürüzsüz ve parlak olana kadar hamuru yoğurun. 24-48 saat boyunca buzdolabında folyo ve yer ile sıkıca sarın, hamur şeklinde bir top yapın.
Pişirilmeden önce 30 dakika buzdolabının hamur çıkarın. Hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine ince hamur açın ve kesin. Pişirme kağıdı ile kaplı bir tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında yaklaşık 6 dakika pişirin. Soğuyunca süsleyin.
Süslenmiş kurbişler
Farklı tarifleri bu linkte bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder