Bayat ekmekleri pek çok farklı şekilde değerlendiririz. Mesela; yumurtalı ekmek kızartırız, tost yaparız, ekmekleri kavurup çorbalık ekmek v.s. yaptığımız mutlaka olmuştur. Bu tarifimin size farklı bir alternatif olacağından eminim.
Yapılışı; bayat ekmeklerimizi ufalayalım, isterseniz robottan geçirebilirsiniz. Ekmeğimiz içine peynir, krema, çörek otu veya dereotu koyup hamur kıvamına getirelim, ya da tüm bunlar yerine labne peynir kullanmanız daha kestirme olur. Yuvarlak toplar halinde yuvarlayalım ve rendelenmiş kaşar peynirine bulayalım, zeytinden gözler yapıp, çubuk kraker yardımıyla antenleri yaptıktan sonra afiyetle yiyoruz. Aman tanrım ayaklarımız unuttuk, ayaklarımızda yuvarlak krakerleri kullanarak yaptık. Ehh şimdi rahat rahat yiyebiliriz.
Hamarat anne:)Çok güzel olmuş ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. kuzucuklarımız afiyetle yesinler.
YanıtlaSil