Evde elma sirkesi


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1/2 çaybardağı bulgur
  • 1/2 çay bardağı şeker veya 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
  • Cam kavanoza yarısına kadar su koyun
  • Nohutu, bulguru ve bulguru su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin, bal eriyene kadar karıştırın
  • Üzerine de elmaları koyun
  • Kavanozun ağzı hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın
  • Yaklaşık 1 ay boyunca ılık ve karanlık ortamda bu şekilde bekletilecek
  • Sirkeden koku gelmeye başlayınca sirke olmuş demektir
  • Tam oluşumu için 1 ay daha bekletebilirsiniz, birkaç kez tülbentten süzdükten sonra ağzını kapatıp serin bir ortamda muhafaza edin
  • Salatalara o kadar güzel tat veriyor ki bir alıştınız mı o hazır sirkeleri bir daha kullanmazsınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...