Malzemeler:
- 1 çay bardağı nohut
- 1/2 çaybardağı bulgur
- 1/2 çay bardağı şeker veya 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
- Cam kavanoza yarısına kadar su koyun
- Nohutu, bulguru ve bulguru su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin, bal eriyene kadar karıştırın
- Üzerine de elmaları koyun
- Kavanozun ağzı hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın
- Yaklaşık 1 ay boyunca ılık ve karanlık ortamda bu şekilde bekletilecek
- Sirkeden koku gelmeye başlayınca sirke olmuş demektir
- Tam oluşumu için 1 ay daha bekletebilirsiniz, birkaç kez tülbentten süzdükten sonra ağzını kapatıp serin bir ortamda muhafaza edin
- Salatalara o kadar güzel tat veriyor ki bir alıştınız mı o hazır sirkeleri bir daha kullanmazsınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder