Pasta Negrotti

   İsmini içindeki malzemelerden alan Pasta Negrotti yapılışı itibariyle hiç fazla zamanınızı almayacak aynı zamanda da çok zevk alacaksınız. Ayrıca yerken de tadına bayılacaksınız.


Bu kadar anlattıktan sonra malzemelerimize bir bakalım.
Malzemeler:
  • 4 paket negro bisküvi
  • 1 yemek kaşığı damla bisküvi
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1/2 paket glazür bitter çikolata yada 2 paket bitter çikolata (80 gr)
  • Pudra şekeri
  • Çilek
Yapılışı:
  • Bisküviler irili ufaklı parçalanır (çok fazla ufalamayın)
  • 1 paket sade krem şanti tarifindeki gibi hazırlanır.
  • Glazür bitter çikolata benmari usulu eritilir.
  • Hazırlanan krem şanti ve çikoata birbirine karıştırılır.
  • Karışım bisküvilere ilave edilir ve bisküviler fazla ezilmeyecek şekilde karıştırılır.
  • Derin bir kabın içi streç folyo ile kaplanır, bisküvili karışım bu kabın içerisine doldurulur. Üzeride folyo ile kaplanarak buzdolabında 3 saat bekletilir. (1 gün beklemesi daha güzel olur)
  • Folyo ve kabından çıkarılan Negrotti ters çevrilerek dilimlenir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir, çilek ile süslenir. Ayrıca yazın dondurma ile süsleyebilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...