Karası, beyazı lahananın her ikisinin de tadı başka. Çorbası, yemeği, dolması, diblesi bir çok yemek çeşidine dönüşen lahananın bizde en çok tercih edileni etli sarması. Sarma olduğu için yapımı biraz zahmetli ama gerçi hangi yemeğin hangisi kolay ki, adı sarma olunca iş biraz daha güçleşiyor tabi. Sohbetimizi burada biraz bölüp malzemelerimiz nelermiş bir bakalım.
Etli kara lahana sarması malzemeleri:
- 2 bağ haşlanmış kara lahana
- Dolma içi malzemeleri: 2 adet iri soğan, 300 gram kıyma, 1,5 su bardağı bulgur, 1/2 su bardağı yarma, 1 tatlı kaşığı (silme) nane ve kekik, 3 diş sarımsak, bir tutam tuz, karabiber, 2 yemek kaşığı domates salçası (ev yapımı olsun), bir miktar zeytinyağı.
Pişirme önerisi: yavaş yavaş ve kısık ateşte pişen yemeğin daha lezzetli olduğunu tespit ettim. Hani eskiler saman ateşinde yemekleri demlemeye bırakırlardı ya demek ki yemeğin daha lezzetli olması içinmiş. Sarmalar pişmişse üzerine tereyağını hafif yakıp dökmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Taze yaprak sarması burada
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder