Selçuklu pilavı

       Her zaman yaptığımızdan biraz farklı bir tarif, ama lezzetli mi lezzetli daha yaparken iştahları kabartan bu tarif hazırlanınca iştahınız doruk nokta da oluyor hatta  yemeye başlayınca o muhteşem lezzeti damağınızda dağılınca bir daha bir daha istiyorsunuz. Yanına bol köpüklü bir ayran almayı unutmayın.
     Aman ne kadar da abartıyor altı üstü bir pilav işte diyenlerin kulağına bir küpe olsun, en kısa zaman da yapmanızı tavsiye ediyorum. 


Malzemeler:
3 su bardağı pilavlık bulgur
5 su bardağı önceden hazırlan kemikli et suyu
4 adet orta boy sarımsak
Bol tereyağı
Tercihen: lavaş ekmeği


     Yapılışı: Bir miktar tereyağında bulguru biraz kavurduktan sonra üzerine ısıtılmış kemik suyunu (ilikli kemik suyu eski zamanlarda insanlara güç ve kuvvet vermesi için çok kullanılırdı) ilave ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sarımsakları dövüp demlenen pilavla iyice karıştırıyoruz. Bol miktar da tereyağını eritip hafif yakacağız ve sarımsaklarla demlenen pilavın üzerine gezdireceğiz. Pilavı yine bu şekilde demlemeye bırakıyoruz. Pilavımız iyice dinlendikten sonra servise hazırdır. Bu tarifi öğrendiğim kişiler pilavı lavaş ekmeği ile dürüm yaparak yiyorlar, sizlere de tavsiye ederim, ben pek beğendim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...