Yapılışı kolay, tadı lezzetli, benim favori börek tariflerimden sizin içinde favori olacağından eminim.
Önce malzemelerden başlayayım anlatmaya;
3 tane yufka
5-6 adet orta boy patates
isteğe göre maydanoz ve dere otu
100 gr tereyağ (eritilecek)
150 gr kaşar peynir
2 yumurta
1 bardak süt
tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yoğurt, sıvı yağ
Yapılışı:
1. Aşama: Patatesler haşlanacak, ezilecek ve sıcakken içine kaşar peyniri rendelenecek.
Ayrı bir kapta eritilmiş (soğutulmuş) tereyağ, süt ve yumurtalar ilave edilerek patatese eklenerek karıştırılacak.
2. Aşama: Yufka tezgaha serilir, üzerine patatesli karışım sürülür. 2. yufka aynı şekilde yufkanın üzerine serilir ve karışım sürülür. 3. yufka üzerine koyulur ve kalan patatesli harçta bunun üzerine sürülür. 3 katlı yufkamız sıkı bir şekilde rulo olucak şekilde sarılır ve ortadan ikiye kesilir. (Dolapta saklaması daha kolay) Sitreç filme sarılarak, dolapta 1 gece dinlendirilir. Zamanınız yoksa 3 saatte kalabilir. 2 cm kalınlığında kesilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yoğurlu-sıvıyağ karışımı sürülür, 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....
Bir öneri: Dilimlediğiniz patatesli böreği sıvı yağ da da kızartabilirsiniz.
Sonra da afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder