Mandalina kabuğu değerlendirme, mandalina sosu yapılışı

Evet yanlış duymadınız mandalina kabuğunu değerlendirdim. Ne mi yaptım? Haydi bir bakalım. Pasta ve kekler için mandalina sosu hazırladım.

Malzemeler: 4-5 adet mandalina kabuğu, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Mandalinaları sirkeli suda güzelce yıkayalım. Robotun içerisine kabuklarını yerleştirelim. Üzerine toz şekerini ilave edelim ve kremalaşana kadar robottan çekelim. İşte bu görüntü olacak. En son vanilyayı ekleyerek birkaç kere daha karıştıdık mı işlem tamam. Ardından kuru ve kapağı sağlam bir kavanoza koyarak buzdolabında uzunca bir süre saklayabilir. Gerektiğinde kek ve pastalar için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...