Hiç sütlü tarhana çorbası denediniz mi?


      Çocuklara süt içirmek ne kadar da zor. Durum böyle olunca sütlü alternatifler aranıyor. Bunlar dan biriside sütlü tarhana çorbası denemem. Belki benim dışımda deneyenler de olmuş olabilir.  İşe yaradığını düşünüyor ve çocuğumun süt içmemesinden kaynaklana açığı bu çorba ile kapatıyorum. 


Malzemeler ve yapılışı: 4 çorba kaşığı (tepeleme) toz tarhana, yarım kilo süt, tere yağı

Tarhanayı süt ile ıslatalım. Kalan sütü bir tencere içinde kaynattıktan sonra süt ile ıslattığımız tarhanayı ilave edelim. kaynayana kadar karıştıralım. Üzerine tereyağından sos yapabilir yada direkt içine atabilirsiniz. İşte benim sütlü tarhana çorbam. Çocuklu misafirlerimiz tarafından da beğenilen bu tarifim  lezzet olarak kremalı çorbaya çok benziyor.


Meyve suyu kutusundan hediye kutusu



     Meyve suyu kutusundan hediye kutusu yapmışlar. Paylaşmadan duramadım. Düşünsenize neler neler için tasarlanıp kullanılabilir benim aklıma o kadar çok fikir geldi ki hangi birisini anlatsam bilmiyorum. Hele hele küçük paketlerden yapılan hediye kutularını bir düşünün ne kadar da şirin olur. 

Yapım aşamalarını anlatmıyorum, resimler gayet güzel tarif ediyor.


1. aşama:

2. aşama

3. aşama

4. aşama

5. aşama

6. aşama

7. aşama



işte son hali


Kaynakhttp://www.painelcriativo.com.br

5 katlı sebze salatası


5 katlı pasta olur da 5 tatlı sebze salatası olmaz mı?
işte size kanıtı

Malzemeler 100 gram peynir, 4 yumurta, 2 haşlanmış havuç, 2 haşlanmış pancar, haşlanmış tavuk eti,
 sarımsak,
 mayonez
 Yapılışı: 

1. kat: doğranmış tavuk eti, sarımsak ve mayonezi iyice karıştırın. 

2. kat: peyniri rendeleyin ve biraz mayonez ile karıştırarak  2. katı oluşturun. 

3. kat: bir miktar mayonez ile karıştırılan dilimlenmiş yumurtalar 3. katımızı oluşturuyor.

4. kat: rendelenmiş ve tavada hafif kavrulmuş havuç (havucun vitaminin yağda çözünmesi ve çiğliğinin gitmesini sağlamak için) yada  hiç kavurmadan da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız havuca mayonez ekleyip 4 katı oluşturun.

5. kat: pancar rendelenir ve mayonez ile ovuşturularak 5. kat da hazırlanmış olur. En üst kata mayonez sürülür.

En son üzerine maydanoz veya dere otu serpin. Afiyetle yiyin.








Şile bezi (bluz) işleme tutkum

    

Aldığım penyeleri yada bluzleri işlesem şaşarım. Hele hele düz bir renkse işleyip onu renklendirmek beni mutlu ediyor. Hele hele üstümde güzel de durunca kimse beni tutamaz artık. İşte işlediğim şile bezi bluzüm.

En çok yakasını beğendim.


Kolunun boncuklarla işlenmiş hali


Tunik kısmı


Ütü yaparken ELEKTRİKTEN nasıl tasarruf edilir

   

     Ütü yapmayı sever misiniz? Bilmem ama ben hiç hoşlanmıyorum. Hele hele sıcak havalar da ütünün yüzüme yüzüme gelen bu harı ütü yapmayı daha da sevimsizleştiriyor. Üstüne üstlük ütülerin  elektriği çok çekmesi faturalarımız kabartıyor. Kalabalık ailelerde  faturalar biraz daha kabarıyor. İşte bu hususta sizlere bir önerim olacak. Hem ütüyü daha kolay hem de daha az yorularak yapacaksınız. Nasıl mı diyenleri duyar gibiyim. Ben de ilk  etap da işe yara mı diye düşündüm ve denedim. Her zaman tek sefer de tütünün açmadığı gömlekleri tek seferde açtım. Eeee tabi bu da dolayısıyla faturalara yansıdı. 

İşte işin özü;


Ütü masasının kılıfını çıkardım ve metalin üzerini alüminyum folyo ile kapadım. Aşağıdaki şekildeki gibi...

 
Folyo ile kaplanan yüzey sayesinde ütü yaparken yukarıdan verilen sıcaklık ütü masasının da  muhafaza oluyor. Ütü masasını altından ısı kaybınızı aza indiriyorsunuz.


Üzerine de ütü masasının kılıfını tekrar serdim. Sizlere de tavsiyem bunu en kısa zamanda denemeniz ve yorumlarınızı benimle paylaşmanız. Tekrar tekrar görüşmeniz dileğiyle...Hoşcakalın





Eski (artık) sabunları değerlendirme

     


     Banyo ve tuvaletler de kullandığımız sabunları küçülünce ne yaparsınız? Ben biriktirdim ve dolap içlerinde kullanmak üzere yeniden sabun yaptım.  Şimdilerde dolaplarım mis gibi kokuyor.

    Yapılışı Hakkında; sabunları biriktirmiştim dedim ya işte o sabunları rendeleyip, üzerini geçecek kadar su koydum (biraz yeme tarifi gibi oldu ama bu da sabun tarifi :))) ve birkaç gün bekledi. Arada sırada suyunu kontrol ettim. Suyunu çekince tekrar dan üzerine su ilave edip ocakta kısık ateşte mikser yardımıyla macunlaşana kadar karıştırdım. Erimenin tam gerçekleşmesi için üzerine tekrar sıcak su ilave edip homojen bir görünüm kazanana kadar karıştırmaya başladım. Bu aşamaları sizlere resimleyemedim çünkü yeni sabunumu yaparken mikserle sabunu karıştırmaktan resim çekmeyi unuttum. Sabun homojenize olduktan sonra içine istediğiniz bir kokunun esansını katabilirsiniz yada evinizde toz tarçın veya lavanta mevcutsa ilave edebilirsiniz. Bundan sonra karışımı yumurta kolisine döküp kurumaya bırakacağız.


Yalnız yumurta kolisi renkli olursa sabunun dışı pembemsi olacağında böyle bir renk tercih ederseniz renkli koli kullanın derim. Kuruduktan sonra kalıplardan çıkarıp dolaplarda yerleriniz aldılar. 


Bunlar da düz bir tepsiye döküp kurabiye kalıbıyla kestiğim yıldız sabunlar. Üstüne dekupaj yapılınca daha da güzel olacaklar.

Yine artık sabunlarla da yapabileceğiniz ev yapımı vücut sabunu tarifim burada

Tahinli Lolipop

 Çocukların çok hoşuna gideceği bir tarifle sizlerle beraberim. Tahini sevmeyen çocukların severek yiyecekleri, lolipop şeklinde sunabileceğiz harika bir lezzet.



Malzemeler: 
1 paket milföy hamuru
 pasta süsü sprinkles
 tahin, toz şeker.

Yapılışı:
Milföy hamurunu tezgahımızın üzerine koyalım. üstüne bol miktar da tahin sürelim, 1 tatlı kaşığı (silme)  toz şeker serpdikten sonra pasa süsünü de serpelim. Rulo haline getirip naylon iplikle keselim. Margarin ile yağladığımız tepsiye dizelim, tekrar üzerine pasta süsü serperek fırında pişirelim. 

Pişirme önerisi:
Fırınınızın üst bölümünü fazla çalıştırırsanız pasta süsleriniz eriyebilir. (nihayetinde oda bir şeker) Bu nedenle kademeli olarak pişirin. Lolipoplarınız sıcakken çubuklara takın ve sevdiklerinize ikram edin.

Salçalı acele börek

        Herkese merhaba, böreğinde salçalısı hımm bir de acelesi  olur mu diyenleri duyar gibiyim. Yemekler de kullandığımız salçayı bu kez börek için kullanacağız. 


Elimizin altında bulunan milföy hamurunu kullanıma hazır hale getirip böreğimiz yapmaya başlayalım. 

Böreğin iç malzemesi: lor peyniri ve maydanoz, ben lor peyniri yerine yağlı beyaz peynir kullanmayı tercih ediyorum, pişince eriyor ve börek daha lezzetli oluyor.

Yapılışı: böreğin içi için hazırladığımız malzemeleri milföyün içine koyalım, dikdörtgen olacak şekilde kapatalım kenarlarını çatalla ezelim (tırtık tırtık olsun) üzerine bir miktar zeytin yağı ve 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp sürelim ve fırınlayalım. Sonra da çayımızı alıp afiyetle yiyelim.


Sakallı aşk paspası

       Merhaba sevgili takipçilerim ve ziyaretçilerim, bugün evimiz için kullanacağımız bir paspas modelini sizlerle paylaşmak istedim. Gerek antrelerimizde gerek çocuk odalarımızda halıların yanı sıra paspasları sık sık kullanırız. Eğer kendimiz örüyorsak hem el becerimizi arttırıyor hem de ev dekorasyonuna katkı da bulunmuş oluyoruz.


     Malzemelerimiz: zevkinize göre 2 farklı renk sakallı ip, sakallı ipin içerisine katmak için (paspasında kaymamasını sağlıyor) aynı tonlarda orta kalınlıkta yün  yada tercihinize göre istediğiniz herhangi bir ip çeşidi olabilir.

       Örmek istediğiniz paspasın boyutlarına göre besmele ile ilk ilmeği atarak işe başlıyoruz. Eli çabuk işini tez zaman da bitiren bir kişiyi koşturarak kolay gelsin dedirtip örgüye devam ediyoruz. İstediğiniz deseni-modeli verene kadar örün bitirin. Paspasın kaymasını önlemek için de altına kaydırmaz dikebilirsiniz.    



Patatesli dilim (rulo) börek

Yapılışı kolay, tadı lezzetli, benim favori börek tariflerimden sizin içinde favori olacağından eminim.


Önce malzemelerden başlayayım anlatmaya;
3 tane yufka
5-6 adet orta boy patates
isteğe göre maydanoz ve dere otu
100 gr tereyağ (eritilecek)
150 gr kaşar peynir
2 yumurta
1 bardak süt
tuz, karabiber, kırmızıbiber 
Yoğurt, sıvı yağ


Yapılışı:

1. Aşama: Patatesler haşlanacak, ezilecek ve sıcakken içine kaşar peyniri rendelenecek.
Ayrı bir kapta eritilmiş (soğutulmuş) tereyağ, süt ve yumurtalar ilave edilerek patatese eklenerek karıştırılacak.

2. Aşama: Yufka tezgaha serilir,  üzerine patatesli karışım sürülür. 2. yufka aynı şekilde yufkanın üzerine serilir ve karışım sürülür. 3. yufka üzerine koyulur ve kalan patatesli harçta bunun üzerine sürülür. 3 katlı yufkamız sıkı bir şekilde rulo olucak şekilde sarılır ve ortadan ikiye kesilir. (Dolapta saklaması daha kolay) Sitreç filme sarılarak, dolapta 1 gece dinlendirilir. Zamanınız yoksa 3 saatte kalabilir. 2 cm kalınlığında kesilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yoğurlu-sıvıyağ karışımı sürülür, 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir....

Bir öneri: Dilimlediğiniz patatesli böreği sıvı yağ da da kızartabilirsiniz.


Sonra da afiyetle yenir.

Ekşimiş domates sosunu ne mi yaptım

      Yazdan hazırlayıp kilere koyduğum domates soslarından fireler çıkınca çok üzüldüm. O kadar emek ve eziyete ekşimemesi gerekirdi. Nihayetinde zararın neresinden dönsen kardır hesabı yapıp yine bir değerlendirme hayaline daldım.


Kapakları şişen domates soslarını bir bir ayırdım. 
Tel süzgeçte sularını süzdüm.

Küçük bir tencereye sıvı yağ koyup üzerine süzgeçte kalan domatesleri tencerede tamamen suyunu çekene kadar tuz ilave ederek kavurdum. Kavanoza koyuldu ve buzdolabının yolunu tuttu. 


Son halinden bir kesit.



35' e bakla bakla baklaaaa

Şimdi bakla zamanı


1 orta boy kuru soğan
1 kg ayıklanmış bakla
1 çorba kaşığı un
domates sosu

Yapılışı: Soğanı kavurup üzerine un ilave edelim, unu da kavuralım (un' un çiğ kokusu kalmasın). Baklayı ilave edelim ve üzerine çıkana kadar su koyup pişirelim. Üzerine dereotu koyarak servis yapabiliriz. Sarımsaklı yoğurtla da servis yapabilirsiniz. 




Pastırmalı pazı kavurması

Pastırmalı pazı kavurması


Malzemelerimiz
1 orta boy kuru soğan
1 bağ pazı
İstediğiniz miktarda pastırma
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Yumurta
Süsleme için pul biber

    Yapılışı: soğan kavuralım, salça ve pastırma ilave ederek bira daha kavurun, doğranmış pazıları ilave edin, üzerine biraz sıcak su koyun ve pazıları tam pişirin. Suyunu hafif çekince üzerine yumurta kırabilir veya sade yiyebilirsiniz. Biz de isteyen sade isteyen yumurtalı yiyor. Herkesin damak tadı farklı ve tercihi de farklı.








Kavun gemisi

       Havalar ısınıyor, ilkbahar ve yaz ve çeşit çeşit meyveler, bir yaz gelse de ..... diyenleri duyar gibiyim.
Size fikir vermesi açısından kavun gemisini sizinle paylaşmak istedim. daha güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...


Elmalardan düt düüttt

Düt düüttt' den anlaşıldığı gibi bu yazımın konusu sevimli arabalar olacak.
 
 
Çeşit çeşit olan bu güzel meyveyi her mevsim bulabilmek ne kadar güzel.
 
      Soymadan yenmesini öneren beslenme uzmanlarına ben de katılıyor ve elmayı kabuklarıyla tüketmeye, çevremdekilerinde kabuklu olarak tüketmesine çalışıyorum. Yaralarına gelince; tok tuttuğu (diabet riskini azalttığı), solunum ve sindirim hastalıklarına iyi geldiği, kandaki kötü kolesterolü düşürdüğü, C ve E vitaminleri açısından zengin olduğu için soğuk algınlığına iyi geldiği, beyin gücünü arttırdığı, kandaki toksik maddelerin atılımını sağlayarak hem kanser hücreleriyle savaştığı hem de bağışıklığı arttırdığı bilinmektedir.  Eeee bu kadar faydası olunca insanın sürekli elma tüketmesi geliyor.  Yetişkinler her halükarda tüketiyor da çocuklar da durum biraz değişebiliyor. Bu nedenle elmada ufak tefek değişiklikler yararak daha sevimli ve iştah açıcı bir hale getirebiliriz.
 
      Kullanacağımız tek şey kürdan ve bir kaç meyve veya sebze parçası. Resimdeki gibi elmaları dilimledikten sonra kürdan yardımıyla tekerleklerini yapabilirsiniz.
 
       Bir öneri;  kivi, salatalık ve üzüm tekerlekler için güzel bir alternatif oluyor.
 


Mandalina böcüğü


Böyle sevimli mi sevimli mandalina böcüğü gördünüz mü?

Meyve yemek istemeyen çocukların ilgisini çekebilirsiniz. Portakaldan da yapmanızı tavsiye ederim. Biraz büyük oluyor ama oda güzel oluyor.

Pet şişeden bileklik

Pet şişeleri atmıyoruz bakın ne yapıyoruz.


Ne kadar güzel ve şık duruyor. 


Yapım aşamaları;

















bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...