Hani benim payım diyenlere işte elmalı pay


    Elmalı kurabiye, elması tart derken şimdi sıra elmalı payda, baştan söyleyelim elmanız ne kadar çok olursa o kadar lezzetli oluyor. Lafı uzatmayalım ve tarifimize geçelim.


     Malzemeleri sıralamayacağım, okuyunca zaten anlayacaksınız. en az 6 adet elmayı soyun ve orta incelikte dilimleyin. Bir tavada 1 kaşık tereyağını eritin elmaları alt üst edin üzerine 2 yemek kaşığı silme toz şeker ve 1 kaşık tarçın ilave ederek elmalar yumuşayana kadar pişirin yaklaşık 8 dk. ve elmaları soğumaya bırakın. 
   
   Elmalar soğurken keki için hazırlıklara başlayabiliriz bu arada elmaların kokusu iştahınızı kabartabilir ama tavsiyem iştahınızı mutlu sona bırakın. 2 yumurtayı 6 kaşık toz şeker ile çırpıyoruz ve içine yarım paket margarin ilave ediyoruz,  yoğun bir kıvama geliyor bu aşamada 1.5 su bardağı sütü ekleyip peşinden kabartma tozu ve unu (eleyerek) ekliyoruz, kek hamurumuz da hazır. 

   Tepsimizi yağlayalım (elmalar yanmaması ve kurumaması için), üzerine yağlı kağıdımızı serelim ve elmaları dizelim üstüne de kek hamurumuzu döktük mü sadece pişmesini bekliyoruz. 

   Bu tarifi yazın sade dondurma ile servis ederseniz lezzetine bir lezzet daha katarsınız. Aynı tarifi şeftali ile denemenizi tavsiye ederim. 

Afiyet olsun.

Şeftalili payım marifetta da




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...