Tahinli Çörek

    Pastane yada fırınlardan aldığımız tahinli çöreğin biraz değişik bir tarifini denedim. Geri bildirimler güzeldi. Bu nedenle sizlerle de paylaşmak istedim.  


Aslında fırın hamuru ya da mayalı hamurdan yapılan bu çöreği  kabartma tozuyla yapıyorum. 

Malzemeler; 
  • 1 paket margarin her zaman ki tercihim  teremyağ' dır. 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt yada yoğurt (sütle yapılan hamur daha lezzetli ve yumuşak oluyor)
  • 1adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı tepeleme toz şeker (hamuru için)
  • 1 yumurta 
  • un ve tahin

Yapılışı:

  • Hamur malzemelerini karıştıralım. Hamuru rulo haline getirip bir ceviz büyüklüğünde kopardıktan sonra yağlı tezgahta elimizle açalım. İçine bol miktar da tahin sürüp üzerine toz şeker serpelim. Kenarlarından kıvırıp uçlarını birleştirelim. Yağlanmış tepside üzerine yumurta sarısı sürerek fırınlayalım.
  • Üzeride piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabiliriz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...