1 yaş doğum günü kapı süsü


Elif Duru' nun 1 yaş doğum günü için özenle hazırlanan kapı süsü

1 yaş doğum günü magnet hediyelikleri


Elif  Duru' nun 1 yaş doğum günü için yapılmış doğum günü hediye magnetleri


Her zaman ki  gibi keçe, keçe, keçe diyoruz. 

Cake pop yapılışı


Bayramda misafirlerim için yapmış olduğum cakepopslarım daha ilk günden misafirlerim tarafından beğenilip ve tarifi istenilince onları 2lokma’ya yönlendirdim. Tabii bu durumda hemen bu yazımı da eklemem gerekirdi fakat bayramdan dolayı ufak gecikmeler oldu.
Malzemeler:
  • 1 paket pasta taban (yeterli zamanınız varsa siz de yapabilirsiniz fakat hazır olanlarda da daha güzel sonuç alıyorsunuz.)
  • 1 paket krem şanti
  • Fırın kağıdı
  • Çubuklar
  • Pasta glazürü
  • Bitter ve sütlü çikolata
Hazırlanışı:
  • İlk önce krem şantiyi tarifindeki gibi hazırlayalım ve buzdolabında soğutalım.
  • Pasta tabanımızı elimizle ufalayalım ve hava almasını sağlayarak biraz bayatlamasını sağlamalıyız.
  • Krem şanti ve ufalanmış keklerimizi karıştırarak yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayarak fırın kağıdı üzerinde buzdolabında 1 saat muhafaza edelim.
  • Bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulu eritelim.
  • Çubukların uçlarını önce bitter çikolataya batırıp ardından keklerimize batıralım. Bu şekilde buz dolabında soğuyarak tutmasını sağladıktan sonra kekleri bitter çikolata, sütlü çikolata ya da ikisinin karışımı olan çikolataya batırarak pasta glazürüne bulayıp bir bardak içerisinde buzdolabında soğutalım.
  • Kullanacağımız kabınızın tabanını köpükle kaplayın. Cakepoları bu köpüğe batırın ve kabınızı süsleyin.
  • Sıra geldi misafirlere ikram etmekte…

Çikolata değerlendirme


Bayramdan kalan bitter çikolataları tekrardan farklı bir çikolataya dönüştürdüm.
Malzemeler:
  • Bitter çikolata
  • Badem
  • Silikon kaplar
Yapılışı:
  • Çikolataları kırıp benmari usulü eritin.
  • Silikon kapların 2/3′ünü doldurun.
  • Ortasına badem şekeri koyun ve buzdolabında soğutun.
  • Soğumuş çikolataları silikon kaplardan çıkarın ve sevdiklerinizle paylaşın.

Evde elma sirkesi


Malzemeler:
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1/2 çaybardağı bulgur
  • 1/2 çay bardağı şeker veya 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
  • Cam kavanoza yarısına kadar su koyun
  • Nohutu, bulguru ve bulguru su koyduğunuz cam kavanoza ilave edin, bal eriyene kadar karıştırın
  • Üzerine de elmaları koyun
  • Kavanozun ağzı hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın
  • Yaklaşık 1 ay boyunca ılık ve karanlık ortamda bu şekilde bekletilecek
  • Sirkeden koku gelmeye başlayınca sirke olmuş demektir
  • Tam oluşumu için 1 ay daha bekletebilirsiniz, birkaç kez tülbentten süzdükten sonra ağzını kapatıp serin bir ortamda muhafaza edin
  • Salatalara o kadar güzel tat veriyor ki bir alıştınız mı o hazır sirkeleri bir daha kullanmazsınız

Sevimli ekmekcikler


Malzemeler:
  • 4 adet tost ekmeği
  • 1 paket bonibon
  • 4 adet fiyonk kraker
  • tereyağı, tahin pekmez,
  • kalp kalıbı
Yapılışı:
  • tost ekmekleri kalıp ile kesilir,
  • üzerine tereyağı  ve tahin pekmez sürülür,
  • fiyonk krakerler yerleştirilir,
  • kalan parçalar üzerine yerleştirilir,
  • bonibonlar kullanılarak göz ve ağız kısmı yapılır.


Bir sonbahar faaliyeti (gulu gulu, tavus kuşu yapımı)


    Sonbahar gelmiş, yapraklar sararmış tamda bir sonbahar faaliyeti yapma zamanı, şimdi rengarenk yaprakları toplayarak hem uygulamalı  hem anlatımlı olarak bir sonbahar çalışmasıyla karşınızdayız. Bahçemizden topladığımızı yaprakları önce temizlemekle işe başlayalım. 




   Temizlediğimiz yapraklardan büyük olanının üzerine diğer topladığımız yaprakları istediğiniz şekilde yapıştırın. Biri büyük biri küçük  2 daire kesin. ve yaprakların sap kısımlarını örtecek şekilde üzerine yapıştırın. Kestiğiniz küçük daireyi diğerinin üzerine yapıştırın. Hareketli gözleri yapıştırın, burun ve ağız yapın. isterseniz arkasına mıknatıs magnet yapıştırarak magnet olarak kullanabilirsiniz. 

Soda şişesinden kına gecesi için mumluk yapılışı

    Kına gecelerinin vazgeçilmezleri olan o süslü püslü mumluklara çook paralar vermeyin, eğer zamanınız varsa ve uğraşmayı da seviyorsanız sizde bu mumluklardan yapın. Yapımı çok kolay ve zevki olan mumların yapılışına bir bakalım.  


Malzemeler:
soda şişeleri (boyutları farklı olabilir)
alüminyum folyo
pembe renkli tül
ince gri renkli kurdela 
beyaz mum


Yapılışı: Öncelikle şişeyi alüminyum folyo ile kaplamalıyız. Ardından şişenin ölçüsüne göre kestiğiniz ve uç kısımlarının şekildeki gibi kabarık olmasını sağlayacak tülü şişeye geçiriyoruz, Şişenin boğaz kısmından gri kudela ile tülümüzü bağlayıp içine mumu koyduk mu işlem tamamdır. İşte bu kadar hiçte zor değilmiş değil mi? Diğer modellerimi merak edenler linkleri aşşağıda...


Tuvalet kağıdı rulosuyla tırtıl yapılışı


   Daha önceden yine ruloları kullanarak basit bir kapı çelengi, minik bir saksı ve bayrak yapılışını sizlerle paylaşmıştım. Şimdi de minik bir tırtılın yapılışını paylaşacağım. Evinizde ve elinizin altında rahatlıkla bulabileceğiniz bu malzemelerle çocuğunuzla hoş vakitler geçirebilir, ona renkleri öğretebilirsiniz. Hatta numaralandırıp sayılarla bir aktivite de yapabilirsiniz. 

Malzemeler:
rolular
hareketli gözler
makas
boya
tel zımba
yapıştırıcı



Yapılışı: Öncelikle sadece bir ruloyu ortadan kesiyoruz. Bu tırtılın kafası olacak. Kalan parçayı ortadan 2 ye kesiyoruz. Bu şekilde parçaları hazırladıktan sonra  yarım parçaları birbirine zımba ile birleştirin. Ardından tırtılı boyayın, göz ve antenlerini yapmayı unutmayın. 


İşte rengarenk son hali






Taş boyama (çocuk etkinlikleri)


   Bu yıl tatile gittiğimiz yerlerden hatıra ve boyama etkinliği amaçlı taşları valizlere doldurup getirdik ve valizi eline alan içine taş mı doldurdunuz diye espri yapa dursun gerçekten valizin içinde taşlar vardı.:)
   Evde zaman buldukça taşları ve kuru kalem boyalarımızı elimize alıp başladık boyamaya. Bunlardan ilki de bu uğur böceğimiz oldu. Oğlumla birlikte yaptığımız bu etkinliğimiz çok zevkli ve eğlenceli bir zaman geçirmemizi sağladı. Gerçi kreşe öğretmenine götüreceği uğur böceğine bir türlü kıyamadı ve odasında hatta dolabında saklamaya karar verdi.

Yapılışını merak edenler aslında taş boyama bu şekilde kuru kalem boyalar yerine özel boyaları ile yapılmakta fakat çocuklarlar açısından kalem boyanın daha sağlıklı ve kullanışlı olacağını düşünerek kalem kullandım. 

Kullanacağınız malzemeler:
  • çeşit çeşit taşlar
  • kuru kalem boyalar
  • veee hayal gücü  



Köfteden tırtıl yapılışı

Köfteler şekle girdi, tırtıl oluverdi ve mideye indi.


Malzemeler:
  • köftelik dana kıyma
  • tuz, kekik, karabiber (1′er tatlı kaşığı)
  • 1 yumurta
  • köfte miktarına ya da isteğinize göre ekmek içi
  • havuç
  • şiş çöpler
  • sıvıyağ
Yapılışı:
  • köfte malzemeleri bir araya getirilip karıştırılarak ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.
  • Yapılan köfteler sıvıyağda kızartılır, ardından çöp şişlere dizilir.
  • havuçtan yaralanarak tırtılın ağzı yapılır.
  • gözleri de yapılarak servis edilir.


Bayram şekerini cakepop' dan yapalım mı?

  Bayramda misafirlerim için yapmış olduğum cakepopslarım daha ilk günden misafirlerim tarafından beğenilip ve tarifi istenilince onları 2lokma’ ya yönlendirdim. Tabii bu durumda hemen bu yazımı da eklemem gerekirdi fakat bayramdan dolayı ufak gecikmeler oldu.

Malzemeler:
  • 1 paket pasta taban (yeterli zamanınız varsa siz de yapabilirsiniz fakat hazır olanlarda da daha güzel sonuç alıyorsunuz.)
  • 1 paket krem şanti
  • Fırın kağıdı
  • Çubuklar
  • Pasta glazürü
  • Bitter ve sütlü çikolata
     Hazırlanışı:
  • İlk önce krem şantiyi tarifindeki gibi hazırlayalım ve buzdolabında soğutalım.
  • Pasta tabanımızı elimizle ufalayalım ve hava almasını sağlayarak biraz bayatlamasını sağlamalıyız.
  • Krem şanti ve ufalanmış keklerimizi karıştırarak yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayarak fırın kağıdı üzerinde buzdolabında 1 saat muhafaza edelim.
  • Bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulu eritelim.
  • Çubukların uçlarını önce bitter çikolataya batırıp ardından keklerimize batıralım. Bu şekilde buz dolabında soğuyarak tutmasını sağladıktan sonra kekleri bitter çikolata, sütlü çikolata ya da ikisinin karışımı olan çikolataya batırarak pasta glazürüne bulayıp bir bardak içerisinde buzdolabında soğutalım.
  • Kullanacağımız kabınızın tabanını köpükle kaplayın. Cakepoları bu köpüğe batırın ve kabınızı süsleyin.
  • Sıra geldi misafirlere ikram etmekte…

Mandalina kabuğu değerlendirme, mandalina sosu yapılışı

Evet yanlış duymadınız mandalina kabuğunu değerlendirdim. Ne mi yaptım? Haydi bir bakalım. Pasta ve kekler için mandalina sosu hazırladım.

Malzemeler: 4-5 adet mandalina kabuğu, 1 paket vanilya, 4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Mandalinaları sirkeli suda güzelce yıkayalım. Robotun içerisine kabuklarını yerleştirelim. Üzerine toz şekerini ilave edelim ve kremalaşana kadar robottan çekelim. İşte bu görüntü olacak. En son vanilyayı ekleyerek birkaç kere daha karıştıdık mı işlem tamam. Ardından kuru ve kapağı sağlam bir kavanoza koyarak buzdolabında uzunca bir süre saklayabilir. Gerektiğinde kek ve pastalar için kullanabilirsiniz.

Kış hazırlıkları doğal öksürük şurubu

Kış gelince kış hastalıkları da kapıda oluyor. İşte bu nedenle hazırlıklarını şimdiden yaptığım özel bir şurubum var. Adı kış şurubu, faydalarına gelince hem öksürük için hem de boğazda oluşan balgamı sökmek için birebir.
Kış şurubunun malzemeleri:
  • 2 adet limon
  • 1 adet ceviz büyüklüğünde soyulmuş ve rendelenmiş zencefil
Hazırlanışı:
  • limonlar sıkılır,
  • rendelenmiş zencefiller ile kavanoza koyulur,
  • buzdolabında ya da soğuk bir ortamda 1 ay bekletilir. (1 haftalık bir süreç de yeterli olabilir ama tam bir kıvam için 1 ay beklemek gerekir)
  • ve kış aylarında ister balla tatlandırılarak ister sade olarak hastalandığınızda kullanabilirsiniz.

Bayat ekmek değerlendirme/kıtır ekmek yapılışı

   Evde buzdolabında ve buzlukta muhafaza ettiğim ekmekler artık çok yer kaplayınca kıtır ekmek yaparak değerlendirmek istedim.  Malzemeleri sıralayacak olursak;
  • 1 adet bayat ekmek
  • 3 yemek kaşığı tere yağı veya margarin



Yapılış aşamaları:

1. Ekmekleri ister küp küp ister benim gibi gelişi güzel doğrayın.
2. Teflon tavada yağınızı eritin ve ekmekleriniz ilave edin.
3. Ekmeklerinizi kızartın. Kendi kendine soğuması için bekletin.
4. Cam kavanozlarda muhafaza edin.
5. Çorbalarınızın üzerine kullanın.






Kahvaltıya yıldızlı kanepeler

  Daha önceden de bahsettiğim gibi yapılışıyla zevk veren görüntüsüyle iştahları kabartan kanepelerin yapımına devam ediyorum. Diğer tariflere yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yapılışı ve malzemelere bir bakalım.


Malzemeler:
2 dilim tost ekmeği
1 paket labne peyniri
2 adet dilimlenmiş kaşar peyniri
4 adet ince dilimlenmiş sucuk
Yıldız şekilli kurabiye kalıbı
Küçük daire şekilli kalıp
Süslemek için kürdanlar.

Yapılışı:
1.Tost ekmekleri yıldız şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesilir. 
2.Üzerine labne peyniri sürülür.
3.Dilimlenmiş kaşar peyniri eklerimiz kestiğimiz kalıp yardımıyla yıldız şeklinde kesilir ve labne sürülmüş eklerin üzerine yerleştirilir.
4. Sucuklar küçük daire kalıbıyla kesildikten sonra kürdan yardımıyla kaşar peynirlerini üzerine koyulur. Afiyetle yenilir.

Kahvaltıya peynirli kanepeler

   Kanepeleri o kadar çok seviyorum ki hem yaparken zevk alıyorum hem oluşan görüntü insanı mutlu ediyor. Bu kadar da az mı yapılır demeyin biz 3 kişilik bir aile olduğumuz için sayımız 3 adet le sınırlı ayrıca başka kanepelerde soframızda olduğu için bu rakam yeterli gelmekte. Simdi bu güzel kanepemizin malzeme ve yapılışına bir göz atalım. 


Malzemeler:
3 dilim tost ekmeği
1 büyük ve 1 küçük çiçek desenli kurabiye kalıbı (metal kopatlarda olabilir)
3 dilim ince doğranmış salam
3 adet ince doğranmış kaşar peyniri
1 küçük boy doğranmış salatalık
1 paket labne peyniri yoksa tereyağı yada margarin
Süslemek için: kürdanlar ve boncuklar 

Yapılışı:
1.Ekmekleri büyük çiçek kalıplarıyla keselim. Aynı kalıpla kaşar peynirlerini keselim.
2.Ekmeğimizin üzerine labne peynirimizi sürelim. Kaşar peynirini yerleştirelim.
3.Salamları küçük çiçek kalıbıyla keselim.
4.Kesilen salamları kaşar peynirin üzerine yerleştirelim.
5.Salatalığın kabuklarını soyalım ve üzerine koyalım.
6.Kürdanlarımıza küçük boncukları yerleştirerek kanepelerin üzerine yerleştirelim.

İşte hepsi bu kadar, en kısa zamanda yapmanızı tavsiye ederim.Yaparken nasıl zevk alacağınızı göreceksiniz.
Afiyet olsun. 

Kabaklı kanepe (çaya yada kahvaltıya)

Kokteyl yada davetlerde yapılsa da kahvaltı da yada çay ikramlarınız arasına katabileceğiniz kanepeler hem görüntü olarak hem de lezzet olarak konuklarınızı tatminkar edecektir. Yapılışı koş kolay aynı zamanda da zevk verici kanepe yapımını denemenizi tavsiye ederim. 


Üzerine koyduğumuz kabak salatasının tarifinden başlayarak yapılışına bir bakalım.

Kabak salatasının tarifi

Malzemeler:
6 adet orta boy kabak
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
Süzme yoğurt (köy yoğurdunu tercih edin)
2 yemek kaşığı un, tereyağı
Sarımsak  ve tuz

Yapılışı:

1. Kabakları soyup küp küp doğrayıp içine pirincinizi katarak az miktarda tuzlu su ile haşlayın, süzün, çatalla ezin. 
2. Tereyağında unu kavurun, kabaklı karışıma ilave edin, unu iyice yedirin, tuzun atın 
3. Karışım soğuyunca sarımsaklı yoğurt ilave ederek karıştırın üzerine dereotu serpin.

Kanepelerin için malzemeler: 
1 büyük dilim tam buğday ekmeği, üzerini süslemek için kırmızı biber ve hazırlamış olduğumuz kabak salatası

Kanepelerin yapılışı:
1. Ekmeğimizi küçük kareler şeklinde dilimleyin
2. Krema torbası yada buz dolabı poşeti kullanarak ekmeklerimizi üzerine kabak salatamızı sıkalım.
3.Üzerine kırmızı pul biber serperek süsleyelim ve konuklarımıza ikram edelim.

Ev tarhanası yapılışı


Kışın sofralarımızın tacı, hastalığımızın ilacı tarhanayı çorbası için hazırlıklara başladım. 
Malzemeleri sıralamak gerekirse:
1 kg domates
1 kg kuru soğan
9-10 adet sarımsak
1/2 kg yağlı peynir
1 kg kırmızı salçalık biber
10 adet çarliston biber
1 kg ev yoğurdu (tülbent' den süzülmüş)
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1/2 kg haşlanmış bakla
Küçük boy taze zencefil
Yaş maya
Nane, kekik, çörek otu, pul biber, karabiber, zerdeçal, toz ve taze zencefil, aldığı kadar un
(Baharat miktarını ve çeşitlerini isteğinize göre arttırabilirsiniz)


Aşama aşama yapılışı

   1.Toz zencefil ve zerdeçal hariç, domates, kuru soğan, sarımsak robottan geçirilir, yağlı peynir, kırmızı salçalık biberleri ve çarliston biberi (küçük küçük doğrayabilir yada yine robottan geçirebilirsiniz), ev yoğurdu, haşlanmış nohut (kabuklarından ayrılmış), bakla,  maydanoz ve dereotunu doğranmış bir şekilde hazırlayın.
   2.Rendenin küçük kısımları yardımıyla zencefili rendeleyin, Yaş mayayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamurunu harmanlayın. 
  3. Hamur hafif cıvık iken kuru nane, kekik, çörek otu, pul biber, karabiber katarak yoğurun. İçindeki mayadan dolayı sürekli cıvıklaşan hamura un ilave ederek mayalanması için sıcak ortamda bırakın.       
   4. Mayalanan hamur taşacağından kabınızın altına temiz bir bez yada büyük bir plastik mutfak kabı kullanın. Günde 2-3 kez karıştırıp hamuru kontrol edin.


  5. İstenilen kıvama gelen tarhana hamuru sofra bezi üzerine serilerek (hamuru alt üst etmeyi unutmayın) homojen bir şekilde kuruması sağlanır. 


6. Kuruyan hamur el yordamıyla ufalanır  ardından robottan çekilir. Toz zencefil ve zerdeçal karıştırılarak kavanozlarda saklanır.





Soya soslu makarna

   Standart makarnaları biraz aşalım dedim ve soya soslu makarnayı demeye karar verdim. Bakalım nasıl olacak. Yaptığım bu tat ev ahalisinin damağında nasıl bir iz bırakacak. 


Malzemeler:
yarım paket makarna
1 küçük boy soğan
4 adet orta yada küçük boy domates
tuz, karabiber, sıvıyağ, soya sosu

Yapılışı:

   Yapım aşamalarına bir bakalım. Aşama dediğime bakmayın biraz ağız alışkanlığı olmuş makarna' nında aşaması olur mu? 

1. Makarnayı paketin üzerindeki pişirme önerisine uygun bir şekilde istediğiniz dirilikte haşlayıp süzün, 
2. 1 adet küçük boy soğanı sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun, 
3. Üzerine 4 adet kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ilave edin. 
4. Domatesler piştikten sonra tuz, karabiber (isteğe bağlı) ve soya sosunuzu (miktarı damak tadınıza göre ayarlayın) ilave edip pişirin. 
5. Haşlanmış makarnaya ilave ederek makarnayı ocakta birkaç dk. alt üst edin. 
6. Soya soslu makarnamız dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.  

Havuçlu Biber Dolma

Biber dolmasının lezzetine biraz farklılık katmak isterseniz havuçlu olarak deneyebilirsiniz. İşte malzemeler;


Malzemeler:
1 kg dolmalık biber, 2 su bardağı pirinç, 5- 6 adet soğan, 2-3 adet havuç, ¼ demet maydanoz, ¼ demet taze nane, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış), ½ su bardağı zeytinyağı, su, 2 adet kesme şeker, 2 adet kabukları soyulmuş domates, tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
Yapılışı:
Dolmalık biberlerin içlerini temizleyip yıkayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada pembeleştirdikten sonra dolmalık fıstıkları ilave edelim.Peşine rendelenmiş havuçları ilave ederek havuçların çiğliği gidene kadar kavuralım, pirinci, üzümü ve diğer malzemeleri (taze maydanoz ve nane hariç) koyarak harmanlayalım. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek yarı pişmiş hale gelene kadar pişirelim ve kıyılmış maydanoz ve naneleri ekleyip soğumasını bekleyelim (soğumaktan kasık ılık olması). Sıra geldi biberleri doldurmaya.Doldurduğumuz biberlerin kapakları için küçük küçük doğranmış domatesleri kullanacağız. Tencereye dizdikten sonra üzerine yarım su bardağı su koyup yağını ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Balıklı pasta


   Şeker hamuru o kadar kullanışlı ki onunla harikalar yaratabilirsiniz. Hayal gücünüze bağlı olarak yapacağınız her ne olursa olsun onu süsleyebilir yada pastalarınızı dekore edebilirsiniz. Bende şeker hamurunu kullanarak konuklarıma hoş bir pasta yaptım.  Bu duruma yetişkinlerden çok çocuklar bayıldı. Temsili bir doğum günü yapmış olduk. 


   Yapılışıyla ilgili hususlara gelince; krem şanti, süt, hazır pasta keki veya kendinizin yaptığı sade tepsi keki, süslemek için şeker hamuru, şekilli çikolatalar.


   Soğuk sütle krem şantimizi hazırlayıp buz dolabında muhafaza edelim. Kekimizin yumuşaması için tabanına 2 kaşık krem şantiyi sütle sulandırıp sürelim ve çekmesini bekleyelim. Üzerine krem şantiyi sürüp kekin 2. katını yerleştirelim. Kalan krem şantiyi 2. kata kullanalım. Resimdeki gibi hazırladıktan sonra mavi şeker hamurumuzu pudra şekeri ile çok kalın olmayacak şekilde açıp kekimizin üzerine yerleştirelim. 


    Beyaz şeker hamurumuzu açtıktan sonra balık kalıbıyla kesip, alt kısımlarını bal yada şekerli su kullanarak kekin üzerine yerleştirelim. Arta kalan şeker hamurlarını pastanızın kenarlarını süslemek için küçük toplar yapabilir, bal veya şekerli su kullanarak pastanıza yerleştirebilirsiniz.


Balıklarımızın gözleri için küçük şekilli çikolatalar kullanabiliriz.


Yoğurtlu brokoli (DİYET)

   Bundan önce birkaç tane diyet tarifim daha olmuştur. Bu da yine diyet salatalara alternatif  bir salata çeşidi. Diyet yaparken standart salatalardan sıkılınca uygulayabileceğiniz kolay bir tarif. Malzemelerimize bir göz atalım. 


  500 kg brokoli, az miktarda suda haşlanır, suyunu çeken brokolinin üzerine zeytinyağı gezdirilir. Ayrı bir kapta 5 kaşık süzme yoğurt ve 2-3 diş dövülmüş sarımsak ile karıştırılır. Üzerine bir parça haşlanmış brokoli koyarak servis yapabilirsiniz. Kalorisi düşük bu salata ile diyetlerinizi biraz daha rahat yapabilirsiniz.


Kahvaltıya salam gemisi

              Kahvaltınızı görsel bir şölene dönüştürmek ve misafir yada çocuklarınız için daha eğlenceli hale                   getirmek o kadarda  zor değil. Elinizin altında ger zaman bulabileceğiniz malzemeler ve ufak dokunuşlarla bunları yapabilirsiniz.


Gerekli olan malzemeleriniz sadece dilimlenmiş salam, kaşar peyniri, kürdanlı süsler.

Kaşar peynirini çok kalın olmamak şartıyla dilimleyip salam dilimlerine sarıp kürdan yardımıyla sabitledikten sonra sadece onları sunmak kalıyor. Çocukların ve misafirlerin çok hoşuna giden bu sunumu sizlere de öneririm.

Peynirli salatalıklar

 Kahvaltınızı görsel bir şölene dönüştürmek ve misafir yada çocuklarınız için daha eğlenceli hale getirmek
o kadarda  zor değil. Elinizin altında ger zaman bulabileceğiniz malzemeler ve ufak dokunuşlarla bunları yapabilirsiniz.


Salatalıkları şerit şerit soymakla başlayalım. Ardından istenilen kalınlıkta dilimleyin (ne çok kalın ne çok ince olmalı). Üzerine hazırlayacağınız peynirli karışıma gelince tarifi: yağlı peynir(peyniriniz yağsız ise az bir miktar yoğurt da ekleyebilirsiniz), 1 yemek yaşığı mayonez, kekik, nane, kırmızı biberi  macun kıvamına gelecek şekilde ezin,  krema torbasına yada buzdolabı poşeti yardımıyla üzerine sıkın ve ikram edin. Afiyet olsun. 

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...