Kokteyl yada davetlerde yapılsa da kahvaltı da yada çay ikramlarınız arasına katabileceğiniz kanepeler hem görüntü olarak hem de lezzet olarak konuklarınızı tatminkar edecektir. Yapılışı koş kolay aynı zamanda da zevk verici kanepe yapımını denemenizi tavsiye ederim.
Üzerine koyduğumuz kabak salatasının tarifinden başlayarak yapılışına bir bakalım.
Kabak salatasının tarifi
Malzemeler:
6 adet orta boy kabak
1 çay bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
Süzme yoğurt (köy yoğurdunu tercih edin)
2 yemek kaşığı un, tereyağı
Sarımsak ve tuz
Yapılışı:
1. Kabakları soyup küp küp doğrayıp içine pirincinizi katarak az miktarda tuzlu su ile haşlayın, süzün, çatalla ezin.
2. Tereyağında unu kavurun, kabaklı karışıma ilave edin, unu iyice yedirin, tuzun atın
3. Karışım soğuyunca sarımsaklı yoğurt ilave ederek karıştırın üzerine dereotu serpin.
Kanepelerin için malzemeler:
1 büyük dilim tam buğday ekmeği, üzerini süslemek için kırmızı biber ve hazırlamış olduğumuz kabak salatası
Kanepelerin yapılışı:
1. Ekmeğimizi küçük kareler şeklinde dilimleyin
2. Krema torbası yada buz dolabı poşeti kullanarak ekmeklerimizi üzerine kabak salatamızı sıkalım.
3.Üzerine kırmızı pul biber serperek süsleyelim ve konuklarımıza ikram edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder