Domates girdiği her yeğe ayrı lezzet katan benim de çok sevdiğim bir kimine göre sebze kimine göre bir meyvedir. yani tartışmalara çok açık....
Malzemelerimiz:
2 bardak pilavlık (kalın) bulgur, 1 soğan, 1 kasik tereyağı, 1 kaşık zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak, 2 orta boy domates, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, 2-3 tane sivri biber, Tuz
Yapılışı:
Tencere’de yağı kızdırıp içine doğranmış soğanı ve sarımsağı atıp rengi donene kadar kavuruyoruz. Ardından ufak, ufak doğradığımız biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri de küp şeklinde doğrayıp tencereye ekliyoruz. 2-3 dk daha karıştırdıktan sonra ılık su ile sulandırdığımız salçaları ekliyoruz. Göz kararı tuzumuzu da koyup bir bardak sıcak su ekleyip domatesleri pişiriyoruz. Bulguru 2-3 su yıkayıp, süzüp kaynamakta olan sosun üzerine döküyoruz. Birkaç defa karıştırıp, üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder