Ev işi makarna

Yaz geldi, kış için hazırlıklar başladı, domates sosları, salça, reçel ve sebze kurutmalar.... 
Şimdi sıra mis gibi bir ev makarnası yapımında, sakın gözünüz de büyütmeyin, yapımı zor olsa da  yediğiniz de alacağınız lezzet her şeye değiyor.



Malzemeler:
15 adet taze yumurta
5 kg un
Ilık su ve tuz

Hazırlanışı:
5 kg undan 4-5 su bardağı unu hamuru açmak için başta ayıralım. Kalan unu eleyerek derin bir kaba boşaltıp yumurtaları çat çat :)) içine kırın, içine bir miktar ılık su koyun, tuz atın, kenarlardan içeri doğru yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince bir birleriyle eşit boyutta bezeler yapın.(15-20 adet çıkıyor). Bezeleri biraz dinlendirdikten sonra teker teker açın, ne kalın ne ince olacak,  açılan hamurları 5-10 dk beklettikten sonra eğer makineniz varsa makinede yoksa  elde kesmeye başlayabilirsiniz. İster üçhen ister uzun şeritler, ister kare kare kesin. Kesilen makarnaları unlanmış tepsiler de kurumaya bırakın. Cam kavanozlarda yada buzdolabı poşetlerinde serin yerde muhafaza ederek kullanın.

Makarna gibi haşladıktan sonra suyunu da dökmeyin çorba yapın. Ben haşladıktan sonra bol tereyağıyla servis yaptım.

Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...