MALZEMELER:
2 su bardağı kurufasülye
1 tane kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
1 tane sivribiber
Zeytinyağı ve Tuz
YAPILIŞI: Kurufasülyeyi akşamdan büyükçe bir kaseye koyup üstüne kaynamış su döküp 1 gece bekletelim.Sabah suyunu süzüp haşlayalım.Haşlanan fasülyeyi süzgece boşaltıp suyunu süzelim.Diğer taraftan soğanı doğrayıp tencereye zeytinyağıyla beraber kavrulmak üzere koyalım.Tencerenin altını yakıp soğanları hafif öldürelim.Salçaları ve eğer isterseniz minik doğranmış sivribiberi ekleyip kavuralım.Haşlanmış suyu süzülmüş fasülyeyi,tuzu ve üstünü örtecek kadar kaynamış suyunu ekleyip biraz daha pişirelim.İster soğuk ister ılık servis yapalım. Üstünü isotla süsleyebilirsiniz.
Etli kuru fasulye tarifi de burada
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder