Etsiz çiğköfte

    Çeşitli marka ve isimlerin yapıp piyasaya sunduğu etsiz çiğ köfteler ne kadar sağlıklı acaba. Üretim de hijyen kuralları ne kadar uygulanıyor bilemeyiz. Buradan o firmaları kötülediğimi düşünmeyin sakın elbetteki dört dörtlük üretim yapan kurumlar illaki vardır. İşte bu şekilde arada kalmamak için benim her zaman savunduğum hayat felsefesi haline getirdiğim kendin yap kendin ye fikrini bu tarifte de uygulayacağım. 


Ne kadar iştah kabartıcı değil mi?

Malzemeler:
3 su bardağı ince bulgur
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası (hazır salça olmasın)
3 yemek kaşığı biber salçası  (hazır salça olmasın)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı pul biber
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı isot 
İsteğe bağlı maydonoz
• Yoğurmak için poşet eldivenler



Yapılışı:
Malzemeleri  (bulgur , salçalar , baharatlar) yoğurmak için geniş bir kaba aldıktan sonra, soğanı ve sarımsağı soyup robotla çok küçük parçalara getiriyor ve kabın içine boşatıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün halinde gözükmeye başladıktan sonra, üzerine hafif su döküp çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar kurudukça su dökme işlemine devam ediyoruz… 

Çiğ köftenin yumuşadıktan sonra tadını isteğinize göre ayarlayın.  En son maydanoz  ilave ederek bir kere daha yoğurun. Yanın soğuk  ve sodalı bir ayranla afiyetle yiyin.

Biz resimdeki gibi herkese güzel bir tabak hazırladık ve afiyetle yedik.

Maydanozlu köfte tarifimde burada 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...