Salamura yaprak



Eskiden hazır konserve mi varmış ninelerimiz, annelerimiz kış boyunca yiyeceklerini yazdan hazırlarmış. 
Her ne kadar hazır konserveler kullanışlı olsa da sağlık açısından bir çok kimyasal içermekte olup hiç de elverişli olduğunu düşünmüyorum. Hele hele hastalıklar da bu kadar yayılmış ve artmışken biraz da kendi önlemimizi kendimiz almamız gerekiyor. Bu nedenle bu ay sizlerle bu konuda bol bol paylaşımda bulunacağım. 



Salamura yaprak yapımına gelince ilk önce malzemeleri sıralayayım.

Malzemeler:
Orta boy, ince damarlı, tüysüz çürüksüz asma yaprağı
Kaya tuzu, kaynamış soğutulmuş su ve bidon

Yapılışı:
   Yaprakların saplarını kopararak yıkayın, kaya tuzu ve suyu karıştırın. Tuzu eritin.  Yaprakları bidona yerleştirin, tuzlu suyunu her kata koyun. Bidonun ağzını sıkıca kapatın. Bidondan taşmalar olacağı için altına bir leğen koymanızı öneririm. Taşmalar bitince kışın afiyetle yemek için kiler de saklayabilirsiniz. 


Resimden de görüldüğü gibi ne kadar fazla taşma oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...