Çilek; görüntüsü bile ağızları sulandırmaya yeten fakat bazen görüntüsü kadar tadı olayan bir meyve bence. Çocukluğumuzda yediğimiz o meyvelerdeki tatları bir hatırlasanıza, şimdilerde onlardan bir eser bile kalmadı. Aldığımız çilekler tatsız çıkınca reçele dönüşme yoluna girdiler.
Malzemeler:
1 kg ayıklanmış eziği ve tadı olmayan çilek
yarım kilo toz şeker
1 limon suyu
10-15 adet tane karanfil
Yapılışı:
Derin bir tencere içine koyduğumuz çileklerin üzerine toz şekeri ve karanfilleri dökelim. Akşamdan sabaha kadar sulanmasını bekleyelim. Sulanınca hızlı ateşte kaynatalım, oluşan köpükleri üzerinden alalım. İstediğiniz kıvama gelene kadar (biz koyu kıvamı tercih ediyoruz) kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-10 dk daha kaynatın. Ilıkken kavanozlara koyun ve oda sıcaklığında muhafaza edin.
Karanfil o kadar güzel bir aroma veriyor ki beğenenler karanfilli çilek reçeli tarifini istiyor. Sizlere de öneririm.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder