Zeytinyağlı biber dolma

   Bu sıcak günlerde serin bir yemek olsa da yesek dediğinizi duyar gibiyim. Zeytinyağlı biber dolma bu tariflerden biri.


Malzemeler:
 10-12 dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
2-3 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı (tepeleme) kuru nane
1 silme çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
İsteğe göre çeşitli bahatratlar
Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı ve Tuz

Pişirme için malzemeler:
- Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

   Dolma içi için, soğanı ince ince doğrayın. Pirinçleri beyaz su akmayana kadar iyice yıkayın. Kuş üzümlerine kaynar su ekleyin ve yumuşamasını bekleyin. Bir kere de yıkayın.
Tencereye zeytinyağını koyun. Isınınca içine dolmalık fıstıkları ekleyin, pembeleşmeye yakın soğanları ilave edip kavurun. Ardından pirinci, baharatları, kuş üzümünü ve suyunu ekleyip bir karıştırın, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ağza hafif tıkır tıkır gelen, baharatlı bir pilav elde etmiş olduk.
Dolmalık biberlerin içlerini, fazla sıkı olmayacak şekilde harçla doldurun. Kapak olarak, domates parçaları kullananın. Dolmaları dik bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pişirme suyu olarak, kaynar su ve zeytinyağı karışımını dökün. Üzerine dolma taşını koyun( yada tabak) Sık sık suyunu kontrol ederek, pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...