Biber dolmasının lezzetine biraz farklılık katmak isterseniz havuçlu olarak deneyebilirsiniz. İşte malzemeler;
Malzemeler:
1 kg dolmalık biber, 2 su bardağı pirinç, 5- 6 adet soğan, 2-3 adet havuç, ¼ demet maydanoz, ¼ demet taze nane, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü (ayıklanmış), ½ su bardağı zeytinyağı, su, 2 adet kesme şeker, 2 adet kabukları soyulmuş domates, tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
Yapılışı:
Dolmalık biberlerin içlerini temizleyip yıkayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada pembeleştirdikten sonra dolmalık fıstıkları ilave edelim.Peşine rendelenmiş havuçları ilave ederek havuçların çiğliği gidene kadar kavuralım, pirinci, üzümü ve diğer malzemeleri (taze maydanoz ve nane hariç) koyarak harmanlayalım. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek yarı pişmiş hale gelene kadar pişirelim ve kıyılmış maydanoz ve naneleri ekleyip soğumasını bekleyelim (soğumaktan kasık ılık olması). Sıra geldi biberleri doldurmaya.Doldurduğumuz biberlerin kapakları için küçük küçük doğranmış domatesleri kullanacağız. Tencereye dizdikten sonra üzerine yarım su bardağı su koyup yağını ve tuzunu ekleyip pişiriyoruz. Soğuduktan sonra istediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.