Kansızlığa iyi gelen aynı zamanda antioksidan kaynağı olan siyah üzümü daha fazla tüketmenin yollarını düşünürken reçel yapmak tüm fikirlerin içinde daha uygun geldi. Bu şekilde kışında siyah üzümden faydalanmış olacağım.
Malzemeler
1 kg. kokulu siyah üzüm
500 gr. Toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı çam fıstığı (tercihen)
1 kg. kokulu siyah üzüm
500 gr. Toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı çam fıstığı (tercihen)
Yapılışı
Üzümleri yıkayın tane tane ayıklayın. Tencerede şeker ile suyu kısık ateşte 20 dakika kıvam bulanana kadar kaynatın ve üzümleri ilave edin 10 dakika daha kaynayınca limon suyu, limon tuzu ve kabuğunu ilave edin. Birkaç dakika sonra ateşten alın. Soğuyunca kavanozlara doldurun. Fıstık ile servis yapın.
Buda son hali
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder