Burma Baklava


Malzemeler :
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- Yarim su bardağı su
- 1 corba kaşığı sirke
- 3 yumurta
- 1 kg un (1 kilodan 1 avuc eksik)
- Az tuz 
Hamuru açmak için:
- 2-3 su bardağı nişasta
İçine :
- Fındık içi veya ceviz içi
Üzerine:
- 2 su bardagi sıvıyağ
- 125 gr tereyağı
Şerbeti için :
- 6 su bardagi seker
- 6,5 su bardagi su
- Az limon suyu

Yapılışı :
Hamur hazırlamak için bütün sıvı malzemeler mikserle çırpılır. Un azar azar ilave edilir. Yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur 2 saat dinlendirilir. Bezelere ayrılır ve yaklaşık 25-30 beze elde edilir ve bezeler de dinlendirilir. Bezeler yer sofrası veya geniş bir masa nişasta ile ince ince açılır. Açılan yufkanın en üstüne fındık içi serpilir ve oklavaya tekrar az gevsek olarak sarılır. Oklavadan çıkarılır ve tepsiye dizilir. Bezeler bitene kadar ayni işlem yapılır. Sıvıyağ ve tereyağ tencereye alınır daha sonra her ikisini rengi kararmayacak kadar kızdırılır. Kızgın sıvı yağ ve tereyağı karışımı baklavaların üzerine gezdirilir ve cosssss sesini duymalıyız ki baklava fırında güzelce kızarsın. Önceden ısıtılmış 180-190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve  sıcaklık 150 dereceye düşürülür (içinin iyi pişmesi için)

Şerbet hazırlanışı: su,seker  bir tencerede kısık ateşte kaynatılır. Hafif koyulaşınca limon suyu  ilave edilir ve biraz daha kaynatılır,  ılıyana kadar soğutulur. Baklava ılık şerbet soğukken baklavanın üzerine  dökülür. Şerbetini çekene kadar bekletilir.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...