Bonibon pasta

   Sıra dışı bir modeli olan pasta yapmak isterseniz işte size kolay bir örnek. İster hazır kek ile ister evde kendi yapacağınız tepsi keki ile yapabileceğiniz bir tarif. Hazırlanması uzun sürmeyen özellikle çocuklar için iştah kabartıcı lezzetli bu tarifin yapılışına bir bakalım.


   Yapılışı sırasında bazı resimlerin kötü çıkmasından dolayı eklemedim ama aşağıdaki resim pastanın modeli için yeterli olacaktır. Tepsi kekinizi öncelikle naylon bir ip yardımıyla 2' ye bölün, ardından 2 parçayı şekildeki gibi ortası açık olacak şekilde kesin, kekinizin ilk katını sütle hafif ıslatın (yetişkinler için nescafe-süt kullanabilirsiniz) üzerine buzdolabında soğutulmuş ve koyu kıvamda yapmış olduğunuz krema yada krem şantiyi sürün (kalınlığı sizin tercihinize göre değişebilir) üzerine içlerini kestiğiniz keklerden bir parçayı koyun ve içine resimdeki gibi bonibonlarla doldurun, bu şekilde diğer katları da tamamlayın.    



Kekinizi şekildeki gibi çevirin ve kalan kremayla etrafını sıvayın. 


En son içlerini kestiğiniz kekleri ufalayarak kenarlarına serpin ve bonibonlarla süsleyerek servis yapın. 
(bonibonları servisten hemen önce koyarsanız pastanızın üzerinde renkleri dağılmaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...