Bulgurlu Börek


Hazır yufkadan yaptığımız bu böreğimiz oldukça lezzetli olmakta ve iştahları kabartmakta. 


Malzemeler:
1 paket ince ve tuzsuz yufka
2 adet soğan
500 gr dana kıyma
İnce bulgur
Tuz, karabiber, kimyon
Yoğurt ve sıvı yağ
Galeta unu
Yumurta


Yapılışı:
İç harcın hazırlanışı:  soğan sıvıyağda kavrulur, kıyması  ve baharatları ilave edilerek  pişirilir. Pişen harcın üzerine 1 su bardağı ince bulgur ilave edilerek demlenmesi için beklenir. 
2 adet yufkanın arasına yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülerek üçgen dilimler haline getirilir, dilimlerin içine hazırlanan harçtan koyulur ve sigara böreğinden biraz kalın sarılır. 30 dakika buzdolabında dinlendirilir. Dinlenmiş börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak 200 derecede fırında  pişirilir. İsterseniz kızartabilirsiniz fakat her seferinde yağınızı değiştirmenizi öneririm. Aksi halde sıvı yağda kalan galeta unları yanmakta börekte yanık kokusu ve parçaları oluşmaktadır.  Paçanga böreği tarifim de burada
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...