Elinizin altında hazır kuru yufka olunca hiç rahat durulur mu?
Bende rahat durmadım ve börek yapmaya koyuldum.
Önce kullanacağımız tepsiyi margarin ile bir güzel yağlayalım. Sonra kuru yufkaları bolca sütle ıslatarak tepsiye dizelim. Tepsinizin büyüklüğüne göre yufka miktarını ayarladıktan sonra iç malzemesi olan bol peynirli maydanozlu harcımız koyalım. Üzerine aynı şekilde yufkaları bol sütle ıslatarak dizelim.
Böreği yaptıktan sonra üzerine 1 şişe maden suyu dökerek buz dolabında 30 dk bekletelim.
Isınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Soda' dan dolayı o kadar güzel kabarıyor ki ama maalesef onun resmini unutmuşum neyse bir daha ki sefere.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder