Paçanga Böreği

    Paçanga hazır yufka ile yapılan lezzetli ve güzel börek çeşitlerinden birisidir. İster kızartılarak ister fırında pişirilebilir. Eğer galeta unu kallanacaksanız kızartma esnasında yağı değiştirmeniz gerekecektir yada fırında kızartmayı tercih edebilirsiniz.


Malzemeler:
3 adet ince ve büyük yufka
2 adet domates
7-8 adet yeşil biber (tatlı)
300 gr çemensiz pastırma
200 gr kaşar  peyniri
1 yumurta
Galeta unu (isteğe bağlı)


Yapılışı:
 Yufkalar, sigara böreği dilimleri gibi hatta biraz geniş olmak şartıyla üçgen olarak kesilir.
İç harcın hazırlanması: domatesler küp küp doğranır, doğranırken çıkan suyu süzülür, biberler doğranır, pastırmalar çemenli ise temizlenir ve dilimlenir, ardından kaşar peyniri rendelenir. Tüm malzemeler harmanlanır, pastırma tuzlu olduğu için tuz atılmaz, isterseniz çok az miktarda karabiber kullanabilirsiniz.

Üçgen üçgen doğranmış yufkaların içine koyulur, kenarlarına yumurta sarısı sürülerek sarılır, uç kısmına yumurta beyazı sürülerek kapatılır. Kızgın yağda kızartılır. Fırında kızartmak isterseniz önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayarak fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...