Sebze soyacağı sadece sebze mi soyar tabi ki hayır aynı zamanda çeşit çeşit yemek tarifleri ve salatalar için bize ilham verir. Yine böyle ilham aldığım günlerden biri bakalım ne yapmışız.
Malzemeler:
3 adet orta boy havuç
3 adet orta boy kabak
1/2 demet dereotu
1 su bardağı bulgur
1 adet soğan
Sıcak su
Sıvıyağ ve tuz
Yapılışı:
Soğan sıvıyağda kavrulurken bu sırada havuç (sıyrılırken ilk katı atılır) ve kabakları sebze soyacağı ile sıyırıp öncelikle havuç, kabak ve bulgur ilave edilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak su koyulur, tuzu ilave edilir ve ağır ateşte (aksi halde sebzeleriniz çok ezilir) pişirilir. Suyunu tam olarak çeken yemeğimiz demlenmesi için dinlendirilir. Geniş bir tabağa ters çevrilir üzerine dere otu koyularak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder