Hurmalı Kek

Enerji deposu ve oldukça da lezzetli bir kek yapmaya ne dersiniz?



Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım su bardağı kıyılmış ceviz  yada fındık

1 su bardağı küçük küçük küp şeklinde doğranmış hurma

1 tatlı kaşığı tarçın

2 tatlı kaşığı tepeleme kakao (isteğe bağlı)

2,5 su bardağı un



Yapılışı:


Yumurta ve şeker derin bir kapta şeker eriyene kadar çırpılır.

İçine süt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir.

Un, kabartma tozu, vanilya ayrı bir kapta karıştırılıp  ve elenerek kek hamuru elde edilir. 

Tarçın ve kakao ilave edilir iyice çırpılır. Ben bu tarifte kakao kullanmadım. 

En son hurma ve ceviz ilave edilir ve kaşık yardımıyla karıştırılır.

Kullannacağınız kek kalıbı margarin ile yağlanır, kek hamuru kaba boşaltılır,

180 derecede önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. 

Pişip pişmediği bıçak yada kürdan yardımıyla kontrol edilir. 

Afiyetle yenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...