Zamanı geçmeden şöyle bezelyeli mis gibi bir misket köfte yapalım. Haydi o zaman kolları sıvayıp, önlüğü takıp mutfağa girelim.
Köfte için : 250 gr köftelik kıyma, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 dilim bayat ekmek içi, 1 çay kaşığı kimyon ve karabiber, 1 avuç içi kadar pirinç yada bulgur
Yapılışı : Köfte malzemeleri ile köfte hazırlanır ve küçük küçük yuvarlanarak tepsiye dizilir, ve buzdolabında yada oda sıcaklığında dinlendirilir. Köfte haricindeki malzemelerden öncelikle soğandan başlayarak bir tencerede soğan kavrulur, salçası ilave edilir, ardından küp küp doğranmış patatesler, havuç, biber ve bezelye ilave edilir. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su eklenir ve kaynatılır, Köfteler teflon tavada 3-5 dk rengi değişene kadar tavayı sallamak şartıyla pişirilir ve tencerede pişen yemeyin içine ilave edilerek patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder