Zeytinyağlı Brüksel Lahana

  Diyetlerimize veya diğer zamanlarda sofralarımızda salata çeşitleri olarak kullanabileceğimiz kalorisi düşük aynı zamanda zeytinyağlı bir salata örneğini sizlerle paylaşıyorum.


Malzemeler: 

1/2 kg Brüksel Lahanası
Yarım limon suyu
3 Kaşık zeytinyağı
Şeker (bir tutam) ve tuz

Yapılışı:
  Brüksel lahanasını temizledikten sonra bol suyla yıkayıp süzün. Tencereye zeytinyağını ve lahanaları ilave edin, tuz, şeker ve limon suyunu katın (damak tadınıza göre tadınız siz ayarlayın), sebzelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin kaynadıktan sonra altını kısarak pişirin, Soğuduktan sonra maydanoz ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...