Çoğunlukla Karadenizlilerin tercih ettiği mısır ekmeğini çok severim. Yemek ve yapmak için karadenizli olmaya gerek yok ki kendim de yapabiliyorum. Bir kaç kere fırınlarda satılan mısır ekmeklerden aldım fakat evde yapılanı kadar güzel olmuyor tabi. Haydi o zaman tarife geçelim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu (250 gr)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı dolu dolu yoğurt
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kaynar (ne ılık ne kaynar) sıcaklıkta su
Önce mısır ununu eledikten sonra su hariç tüm malzemeleri ekleyip, yumuşak bir kek harcı elde edene kadar su ilave ediyoruz, oluşan hamuru yağlı tepsiye döküyoruz. 200 derecede yarım saat pişirip afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder