Kendi zeytinini kendin yap (evde zeytin yapımı)

   Marketlerden zeytin almak mı? oo o çoktan demode oldu artık kendi zeytinimi yapıyor sağlık ve afiyetle tüketiyorum. Sizlere de tavsiye ederim. Özellikle yapım aşamalarında içine bir çok madde katılan katılan hazır zeytinlere hiç gerek kalmıyor üstelik yapımı da çok kolay.


5 litrelik bir pet şişe  yada bidon için;

3 kg siyah zeytin
2 çay bardağı kaya tuzu ve limon tuzu
1 çay bardağı sıvı yağ 
    Zeytinlerin ezik ve çürük olanları ayıklanır, yıkanır suyu süzülür, bir kat zeytin bir kat kaya tuzu olmak üzere bidona koyulur, kapağı kapatılarak 15-20 gün sabah ve akşam olmak üzere çevrilir (ben 2-3 günde bir çevirdim) tüm malzemelerin karışması sağlanır. Bu süre sonunda limon tuzu, sıvı yağ ve tuz ilave edilerek tadı istediğiniz kıvama gelene kadar yine arada bir çevirerek (kabı yan yatırarak) sonradan koyduğumuz malzemelerin zeytin tarafından emilmesi sağlanır. Kullanacağınız zaman 1 gece öncesinden çıkarıp dinlendirin (daha da lezzetli oluyor), afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...