Bulgur Çorbası


Malzemeler:
4 çorba kaşığı bulgur
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
sıvıyağ, kemik suyu, tuz

Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı kuru nane

Yapılışı:
  Bir tencereye unu ve sıvıyağı alıp kavuruyoruz üzerine salçayı ve soğuk suyu ekleyip karıştırıyoruz  ayrı bir tencerede soğanı,sarımsağı ve bulguru az sıvıyağda soteliyoruz ardından bu karışımı salçalı karışımın içine ekleyip sıcak su ve kemik suyunu, tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Üzeri için tereyağlı nane hazırlayıp servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...