Şeftali Reçeli Yapılışı


Malzemeler:
  • 1  kg şeftali
  • 1 kg toz şeker
  • yarım limon suyu
  • köpürmeyi engellemek için 1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
  Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 2 parçaya bölerek çekirdeğini çıkartın. Şeftalileri  küp küp doğrayın. Tencereye 1 kat dilimlediğiniz şeftali, 1 kat toz şeker koyun, şeftali ve şeker bitene kadar bu işlemi yapın. Tencereyi kapatarak meyvelerin suyunu salmasını bekleyin ve  ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Reçel çok köpürürse bunu engellemek için 1 çay kaşığı kadar tereyağı ekleyebilirsiniz. Koyulaşan ve kıvam almaya başlayan reçele yarım limonu sıkın 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Sıcakken kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatarak ters çevirin. Soğuduktan sonra kahvaltıda ve tatlılarınız da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...