Ev yapımı tereyağı

   Uzun zamandır biriktirip buzlukta muhafaza ettiğim süt kaymaklarını kullanma zamanı geldi. Buzluktan çıkarıp buzdolabında çözünmesi için beklettiğim kaymakların hepsini tereyağı yaptım. Hemde mis gibi oldu. 


   Kaymaklar çözülünce  mikser yardımıyla yada blendır  kullanarak önce yavaş devirde sonra hızlı devirde çırpıyoruz. Küçük küçük toparlanmalar başlayınca tel süzgecin üzerine ince bir tülbent koyularak süzülür. Topaklanan yağ soğuk suda sütü çıkana kadar yıkanır (yıkama suyunuz temiz olana kadar), tuzlu veya tuzsuz tüketilmek üzere buzdolabında muhafaza edilir.

Not: Kevgir yada süzgeçten süzülen sütü atmayıp kek veya pastalarda kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...