Uzun zamandır biriktirip buzlukta muhafaza ettiğim süt kaymaklarını kullanma zamanı geldi. Buzluktan çıkarıp buzdolabında çözünmesi için beklettiğim kaymakların hepsini tereyağı yaptım. Hemde mis gibi oldu.
Kaymaklar çözülünce mikser yardımıyla yada blendır kullanarak önce yavaş devirde sonra hızlı devirde çırpıyoruz. Küçük küçük toparlanmalar başlayınca tel süzgecin üzerine ince bir tülbent koyularak süzülür. Topaklanan yağ soğuk suda sütü çıkana kadar yıkanır (yıkama suyunuz temiz olana kadar), tuzlu veya tuzsuz tüketilmek üzere buzdolabında muhafaza edilir.
Not: Kevgir yada süzgeçten süzülen sütü atmayıp kek veya pastalarda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder