Sirke soslu patlıcan kızartma

   Patlıcan kızartması aman aman nasıl da sevilir bizde, domates soslusu, yoğurtlusu... hiç birine hayır demeyiz yeriz.



Patlıcanları doğradıktan sonra tuzlu suda acısının çıkması için bekletip ardından kuruluyor ve kızartmaya başlıyoruz.


   Domatesleri doğrayıp bir tencerede pişirdikten sonra için 2-3 diş sarımsak, tuz, 2 yemek kaşığı sirke ilave edip iyice pişiriyoruz. Sosu sıcakken patlıcanların üzerine döküp dinlendiriyor ve soğuk yada sıcak yiyoruz.

   Aman aman sakın kızartma yağını lavaboya dökmüyoruz. Kavanoz yada şişelerde hem geri dönüşüm hem de doğamızı korumak için biriktiriyoruz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...