Malzemeler
4-5 adet tavuk pirzola
1/2 kg mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
sıvı yağ, tuz, nane
kekik, kimyon, salça
1 pk mülföy hamuru
Yapılışı:
Tavuklar haşlanır, didiklenir, önce soğan sonra sonra mantarlar kavrulur, tavuk ilave edilir. tüm baharatlar katılarak mantar suyunu çekene kadar pişirilir. Oda sıcaklığındaki mülföy hamurunun ortasına koyularak bohça şekli verilir, üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede 15-20 dk pişirilir, Sıvı yağda salça kavrulur ve pişen böreklerin üzerine dökülerek servis edilir. Çok lezzetli olan bu böreğin içini yemekten çekmeyi unutmuşum. İnan ki çok lezzetli bir tarif ısrarla denemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder