Sebzeli Güveç

Güveçte pişen yemeğinde lezzetine doyum olmuyor doğrusu. İşte size güveçli bir tarifim


  Soğanları güveç de pembeleştirdikten sonra üzerine kuzu gerdanı ve ve salçamızı (1 kaşık domates +1 kaşık biber salçası) ilave edip iyice kavuruyoruz. Daha sonra üzerine fasulye, patlıcan, patates, 2 diş sarımsak ve 1-2 de doğranmış domates ilave edip kendi suyunda pişiriyoruz. Eğer sebzelerin kendi suyu patatesden dolayı yeterli gelmezse  üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin (sıcak su çünkü pişmiş aşa soğuk su katılmaz :)), sebzeler piştikden sonra afiyetle yiyin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

bunlar da ilginizi çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...