B vitamini ve folat açısından zengin bir besin olan bulguru biz çok tüketiriz. Aynı zaman da aynı porsiyondaki bir pirinç pilavına göre daha az kalorisinin olması da tercih nedenlerimiz arasında yer almaktadır.
Bir tencerede 3 adet domates kabukları soyulur, küp küp doğranır, yağda pişirilir, üzerine 1 bardak bulgur koyularak biraz kavrulur, yaklaşık 1.5 su bardağı sıcak su ilave edilir (yada haşladığınız tavuğun suyunu kullanın) ve tuzu da eklenerek karıştırılır, pişirilir. Ayrı bir tencerede tavuk göğsü 1 adet defne yaprağı ve 1-2 damla limon ile haşlanır, Haşlanmış tavuk süzülür ve iri parçalara ayrılır. Demlenmiş pilavın üzerine koyularak servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder