Bir tatlı klasiği Şekerpare
Malzemeler
• 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 3 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 4 su bardağı un
• 150 gr. oda sıcaklığında tereyağı
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 3 adet yumurta
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 4 su bardağı un
Şerbeti İçin:
• 4 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
• 4 su bardağı toz şeker
• 4 su bardağı su
• Birkaç damla limon suyu
Üstüne:
• Yumurta sarısı
• Fıstık
• Yumurta sarısı
• Fıstık
Yapılışı
Bir tencerede toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır, 1-2 damla limon suyu damlatılır ve ocak kapatılır. Tereyağı ve pudra şekeri krema haline gelinceye kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenerek iyice yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Şekillendirme: oval olarak yaptığınız hamura yumurta sarısı sürdükten sonra çatalla çizerek şekil verin. Önceden ısıtılmış 170 °C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet üzerine gezdirilir. İkisi de sıcak olacak. En son üzerine fıstık konularak servis yapılır. Fıstık yerine pişmeden önce yuvarlak hamur yaparak ortasına fındık yada en son üzerine hindistan cevizi koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder