Sofralarında pilavı eksik etmeyenler yada pilavsız sofra olur mu diyenler, bizde bazen pilavı çeşitlendirmeye çalışıyor bazen nohutlu, bazen bezelyeli, bazen tavuklu, bazen de zencefilli çeşitlerini yapıp yiyoruz.
Malzemeler ve Yapılışı:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı bezelye (hafif haşlanmış)
Arpa şehriye, tuz ve tereyağı
Pirinci ılık tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra, tereyağında arpa şehriyeyi kavuruyoruz. Üzerine suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edip kavurmaya devam ettikten sonra tavuk suyu ve tuz ilave edip karıştırıyoruz, ardından pişmeye bırakıyor ve demlenmeye bıraktığımız pilava bezelyeleri ekleyip demlemeye bırakıyoruz ya da hiç bezelye katmayıp resimdeki gibi üzerine de koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder