Önceden de bahsettiğim gibi biz semiz otunun her çeşidini evimizde pişmiş yada pişmemiş olarak tüketiriz. Daha önceden semizotu salatası tarifini paylaşmıştım, sıra yemeğin tarifine geldi.
Malzemeler:
1 bağ semiz otu
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı kalın bulgur (miktarı isteğe göre ayarlanabilir)
Sıvıyağ ve tuz
Yapılışı:
Semiz otu ayıklanır ve yıkanır, bir yandan suları süzülürken diğer yandan soğanlar ocakta kavrulur, soğanların rengi değişince hazırlanan semizotu ilave edilir, üzerine bulgur ilave edilip kendi suyunda pişirilir. Tuz atılarak tadı ayarlanır ister sıcak ister soğuk yenilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder