Malzemeler:
1 kg bamya
150 gr kuzu kuşbaşı
150 gr etli kuz gerdan
3 adet orta boy domates
5-6 diş sarımsak
1 adet büyük soğan
tuz, zeytinyağı, sıcak su
2 yemek kaşığı biber salçası
Yapılışı:
Bamyalar ayıklanır, yıkanır ve bir bezle kurutulur. Güveç içerisine yada normal bir tencere içerisine zeytinyağı koyulur, soğanlar doğranarak ilave edilir, ardından biber salçası ilave edilerek karıştırılır. Kuşbaşı etler ve kuzu gerdan güzelce güveç içerisinde harmanlanır, içerisine sarımsaklar ilave edilir, bamyalar da koyularak harmanlanır. Üzerine sıcak su ilave edilir, tuzu atılarak tadı ayarlanır. Kısık ateşte pişirilir.
Uyarı: Bamyalar çok derin ayıklanmaz, derin ayıkladığınızda sümüklenir ve limonlu su ile de bunu önleyemezsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder