Kızartması, dolması, oturtması kısacası patlıcanın her çeşit yemeği beğenilerek yeniliyor. İŞte oturtma tarifi
Malzemeler:
4 adet patlıcan, 4 adet patates, 300 gr. kıyma (çok yağlı olmasın veya kuş başı et), 2 adet domates, 3 adet sivri biber, 2 kaşık zeytinyağı, 2 tatlı kaşığı salça, 2 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için sıvıyağ, maydanoz
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup 1 cm kalınlığında küp şeklinde doğranır ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir.
- Diğer yandan kıymayı ya da kuşbaşı eti ve doğranmış soğan kavurulur. Suyunu çektikten sonra yağı,1 tatlı kaşığı salçayı, sivri biberin 1 adetini ve domatesin 1 adetini doğranıp içine eklenir.
- Tuzlu sudan aldığınız patlıcanların suyunu iyice sıkarak kızgın yağda hafif kızartın. Patatesleri de aynı şekilde doğrayıp kızartın.
- Derin olmayan bir tencereye kızarttığınız patlıcanları ve patatesleri alıp üzerine kavurduğunuz kıymayı eşit şekilde yayın. En üste ayırdığınız biber ve domatesleri dilimleyip 1 tatlı kaşığı salçayı da sıcak su ve tuz ilave ederek açın. Yemeğin üzerine gezdirin.
- Önce açık ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte domates ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerini maydanoz ile süsleyin.
- İsteğe göre fırın kabında fırında da pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder