MALZEMELER :
2 bardak un.
1 yemek kaşığı yaş maya.
3/4 bardak ılık su.
Bir fiske tuz.
2 yemek kaşığı dolu tereyağı veya margarin.
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Şurubu:
400 gr. (2 bardak) tozşeker.
1/2 bardak su
Limon
Şerbetin hazırlanışı: Şekerle suyu bir tencereye koyup 5 dakika kaynatın. Limon suyu sıkın ve kabuğunu içine atıp ateşten indirin.
Hamurun yapılışı: Unun ortasını açın, mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın. Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın. Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın. Sıvıyağı kızdırın. Sol elinizle biraz hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Sonra soğuk şuruba atın, 4-5 dakika sonra servis tabağına alın. Afiyetle yiyin.
Hamurun yapılışı: Unun ortasını açın, mayayı ılık suyun yarısıyla ezin, biraz un karıştırıp koyultun; üzerini kalan unla kapatın. Un ayrılmaya başlayınca ortasını açın, yağ, tuz ve kalan ılık suyu koyup bir hamur yapın. Üzerini kapatın, ılıkça bir yerde kabarmasını sağlayın. Sıvıyağı kızdırın. Sol elinizle biraz hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Sonra soğuk şuruba atın, 4-5 dakika sonra servis tabağına alın. Afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder