Hazır yufkalara o kadar alışmışız ki yapmaya yapmaya ev yufkasının tadını da unutmuşuz. Hem Ramazan ayında hemde diğer zamanlarda aniden bir bir misafir gelince kullanmak için ev yufkası yaptım. Onunda tarifini yakında sizinle paylaşacağım. Şimdi bu güzel ev yufkasından yaptığım nefis böreğin tarifine bir bakalım.
Yufkaların ince olduğu için 6 tanesini su yada süt ile ıslatıp sofra bezinde yumuşamasını beklerken iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Ben biraz su böreği havasında olması için sadece peynirli yaptım. Margarin ile yağladığım börek tavasına (tavanız küçükse yufka sayısını az tutun) yufkaları istifleyip ara katına peynir koydum. Arkalı önlü pişirdim. Eğer ev yufkanız yoksa hazır yufkadan da tava böreği yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder